Vijesti / Ostalo

prijedlog iz hrvatske udruge poljoprivrednika

Poljoprivrednici Anušiću: ''Neka Županija kupi Meggle"

Poljoprivrednici Anušiću: ''Neka Županija kupi Meggle
Dubravka Petric/PIXSELL

Podsjećaju da je Meggle iskazao interes za prodaju svojih pogona

Odlaskom Megglea iz Osijeka i Hrvatske u opasnost dolazi 200 obiteljskih gospodarstava, a time i oko 300 zaposlenih na OPG-ima i oko 160 zaposlenih u tvrtki, upozorili su iz Hrvatske udruga poljoprivrednika, koja je pisala županu Osječko-baranjske županije Ivanu Anušiću i županijskim vijećnicima te predložila otkup Meggleovih pogona i kasniju prodaju u kojoj bi prvenstvo kupnje imali radnici i kooperanti.

Podsjećajući da je Meggle iskazao interes za prodaju svojih pogona pozvali su Županiju da osnuje trgovačko društvo u svom vlasništvu koje bi ih kupilo, a nakon stabiliziranja proizvodnje Županija bi tvrtku trebala staviti u javnu prodaju i to s prvenstvom prava kupnje s nominalnom cijenom prvo radnicima i kooperantima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Time bi, smatraju u Udruzi, župan i županijski vijećnici ''ispunili svrhu svoga postojanja, a to je rad u općem interesu stanovništva Osječko- baranjske županije.

meggle mljekara
pregovori sljedeći tjedan Meggle odlazi, pojavilo se više zainteresiranih za preuzimanje pogona

Poljoprivrednici upozoravaju da je koronakriza pokazala nedostatke hrvatske poljoprivrede koji su godinama gurani pod tepih: ''Danas smo nedostatni u svemu i u slučaju zatvaranja granica, naša država bi u roku mjesec dana bila gladna''.

Stoga pozivaju Anušića i županijske vijećnike da u cilju spasa 200 OPG-ova i 160 radnih preuzmu odgovornost u rješavanju problema.


Izdvojeno

Reci što misliš!