Vijesti / Ostalo

prelazak granice u doba koronavirusa

Putujete u susjedstvo? Evo kakav je režim na granicama sa susjednim zemljama

Kakav je režim na granici? Evo što vas čeka ako idete u neko od naših susjedniih zemalja

Što čeka hrvatske građane koji se upute u neku od susjednih zemalja, u kojem ćete slučaju moći proći slobodno, a gdje morate pokazati negativan test na koronavirus? K

Krenimo od Slovenije. Opće pravilo kaže da je za hrvatske građane u Sloveniji na snazi 14-dnevna samoizolacija, ali ima i mnogo izuzetaka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ako ste u tranzitu morate imati i potvrdu sastanka ili turističke rezervacije u državi u koju putujete. Tranzit je slobodan, ali Sloveniju treba napustiti najkasnije 12 sati nakon ulaska.

Ako ste kao hrvatski građanin u turističkom posjetu Sloveniji ili ondje radite i putujete dnevno ili tjedno, morate imati negativan test na koronavirus koji nije stariji od 36 sati.

Granice BiH otvorene su za državljane Hrvatske, Srbije i Crne Gore. Od 16. srpnja građani Europske unije mogu ući uz predočenje negativnog nalaza testa na koronavirus koji nije stariji od tri dana.

Kada je riječ o Srbiji, ta zemlja je otvorila granice i za ulazak u tu državu nije više potreban test na koronavirus, a ne mora se ni u u samoizolaciju.

U Italiju se može slobodno ući i iz nje izaći. Za sve putnike koji namjeravaju posjetiti regiju Lombardiju izdaje se posebno upozorenje.

Putovati se dakle može, a za pravila u ostalim državama najbolje je provjeriti stranicu Ministarstva vanjskih poslova


Izdvojeno

Reci što misliš!