Vijesti / Ostalo

Zaraza u ministarstvu

Ministrica Divjak u samoizolaciji, Plenković i ministri ne moraju: ''Imali su maske''

Na Facebooku se oglasila i ministrica obrazovanja, Blaženka Divjak: ''Molim vas budite odgovorni i oprezni prema sebi i prema drugima. Vrijeme je da to svi naučimo''

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je najnovije podatke vezane za koronavirus u Hrvatskoj.

U protekla 24 sata zabilježena su 52 nova slučaja pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 1.183.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na pitanju o slučaju koronavirusa u Ministarstvu znanosti gdje je jedna djelatnica zaražena, a bila je i kontakt ministrice Blaženke Divjak, Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a je rekao da je ona bila u Vladi, ali da su svi bili pod maskama. 

''Jedna osoba iz Ministarstva znanosti i obrazovanja bila je u rizičnom kontaktu na velikom okupljanju i pozitivna je. U ministarstvu je bilo više kontakata s djelatnicima. Na Vladi je bila Divjak, a ona je kontakt oboljele. Za trajanja sastanka svi su imali maske, što znači da čak i ako postane pozitivna, sudionici tog sastanka ne trebaju u samoizolaciju. Sama Divjak i drugi zaposlenici moraju u samoizolaciju, a neki su se i testirali, rezultati će biti poznati predvečer'', rekao je Capak. 

"Znam da su epidemiolozi zvali uzvanike na svadbi i da su oni utvrđeni, a je li ovdje riječ o kršenju samoizolacije, to u ovom trenutku ne znam", pojasnio je.

Na Facebooku se oglasila i Divjak koja je napisala:

''Pozdrav svima i hvala vam na porukama podrške! Testirala sam se oko podne i do sutra ujutro ćemo najkasnije znati rezultate. Svi iz MZO-a smo za sada dobro.
Radim od doma, svi procesi i pripreme za iduću školsku i akademsku godinu idu svojim tijekom i ne sumnjam da ćemo, kao što smo preko noći krenuli s nastavom na daljinu, sigurno uspjeti voditi Ministarstvo znanosti i obrazovanja na daljinu nešto više od tjedan dana.  Ovo je ipak mirno prijelazno razdoblje.
Šalu na stranu, molim vas budite odgovorni i oprezni prema sebi i prema drugima. Vrijeme je da to svi naučimo. BD''


Izdvojeno

Reci što misliš!