Vijesti / Ostalo

TOMISLAV FAIN ZA RTL

Ipak ima nade za CRO kartice? ''Koliko znam, izdano ih je 1700 i uz njih se dobivaju brojni bonusi''

''I dalje mislim da je to dobra ideja, ne treba gledati od danas do sutra''

RTL-ova novinarka Nikolina Radić bila je u jedinom restoranu koji se oglasio na stranici "hrvatska turistička kartica" na kojoj većina linkova vodi - nigdje.

Otkrila je kako to da je fast food restoran završio na stranici Ministarstva turizma. Pomogao joj je gost Tomislav Fain, predsjednik udruge putničkih agencija.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Imali smo u Ministarstvu predstavljanje CRO kartice, gdje se od nas tražilo uključiti u akcije i dobiti popuste. Išao sam vidjeti koliko je to teško i komplicirano, ali iznenadio sam se koliko je jednostavno i za nekoliko minuta bili smo "gore". S karticom nudimo popust 20 posto."

Dogodila se korona, malo poslodavaca ima novca uplaćivati na takve kartice. Koliko ih je izdano?

"I dalje mislim da je to dobra ideja, ne treba gledati od danas do sutra. Koliko znam, izdan je zahtjev za 1700 kartica. Svakako je bitno napomenuti je da rijetko koji Hrvat ne koristi ugostiteljske usluge ili taksi. Bonuse na kartici, može se koristiti u ugostiteljskim objektima i hotelima."

Poslodavcima izvrsno jer je neoporezivo. Koliko je sezona lošija? Kakvi su gosti?

"Ovo je novo normalno vrijeme. Nažalost, sve ovisi od objekta do objekta, ali pad je oko 60 posto prihoda. Gosti su nešto lošiji, ali bitno da dolaze. Potrošit će nešto i nešto će ostati našem gospodarstvu."


Izdvojeno

Reci što misliš!