Vijesti / Ostalo

podaci Promocije Plus

Tržište automobila u Hrvatskoj malo je živnulo: Pogledajte koje modele Hrvati najviše kupuju

Tržište automobila u Hrvatskoj malo je živnulo: Pogledajte koje modele Hrvati najviše kupuju
Ilustracija (Igor Soban/PIXSELL)

Najpopularniji model prošli mjesec bila je Škoda Octavia

U Hrvatskoj se tržište prodaje osobnih vozila u lipnju pomalo oporavilo u usporedbi s brojkama mjesec prije, pokazuju podaci Promocije Plus o novoregistriranim automobilima. 

U prvih šest mjeseci ove godine u Hrvatskoj je prodano 17.436 automobila. U ožujku, kada je koronakriza već počela, prodana su 2724, a u travnju samo 1084 automobila. U svibnju ih je prodano 2173, a u lipnju je ostvarena brojka od 4150 automobila, što jasno upućuje na trend oporavka. Za usporedbu, međutim, u lipnju 2019. godine registrirano je ukupno 8235 novih automobila, a u prvih šest mjeseci više od 38.000 vozila.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najpopularniji model prošli mjesec bila je Škoda Octavia, dok su Renault Clio i Dacia Sandero zauzeli drugo i treće mjesto. Četvrto mjesto pripalo je modelu Kia Stonic, a peto mjesto po popularnost među Hrvatima prošli mjesec imao je Vokswagen Golf.

Očekivano, najveći broj prodanih vozila zabilježen je u Zagrebu pa u Šibensko-kninskoj i Primorsko-goranskoj županiji.

Unatoč teškoj krizi koja je pogodila cijeli svijet, u Hrvatskoj su u prvih šest mjeseci 2020. prodana čak 76 Porschea, 34 Jaguara i jedno vozilo marke Lamborghini.


Izdvojeno

Reci što misliš!