Vijesti / Ostalo-Vijesti

najvjerojatnije već od sutra

Božinović: ''Ukidamo obvezu samoizolacije za one koji ulaze iz BiH''

Božinović: ''Ukidamo obvezu samoizolacije za one koji ulaze iz BiH''
Ivica Galovic/PIXSELL

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je da će Hrvatska "najkasnije sutra" ukinuti obavezu dvotjednu samoizolaciju za državljane koji u zemlju ulaze iz BiH

Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova, najavio je otvaranje granica prema Bosni i Hercegovini, odnosno ukidanje obvezne dvotjedne samoizolacije za one koji dolaze iz BiH, a odluka bi, kako je rekao, trebala biti donesena već sutra.

"U fazi smo plesa s virusom, analiziramo na dnevnoj bazi. EU će vjerojatno izaći s preporukama, danas su u tijeku ti razgovori. Vjerojatno ćemo u određenoj mjeri liberalizirati režim prelaska granica i kad su u pitanju državljani EU i naše susjedne zemlje. To će značiti ulazak u RH na način da se svi koji ulaze pridržavaju epidemioloških mjera, više ne bi značilo obvezu samoizolacije za one koji dolaze iz BiH. Očekujem to najkasnije sutra", rekao je Božinović.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Komentirao je i postupak Ustavnog suda kojim će se preispitivati jesu li odluke Stožera bile u skladu s Ustavom.

"Vlada je više puta rekla da su naše odluke u skladu s Ustavom i zakonom. Odgovarali smo na upite, odgovarat ćemo i dalje. Donijeli smo Zakon da bi Stožer mogao biti čim prije u funkciji i kako bismo počeli donositi odluke za prvi nalet koronavirusa, prošao je sve klubove i saborsku proceduru. Sabor je u ekspresnoj proceduri ovlastio Stožer za donošenje odluka za koronakrizu", kaže Božinović.

Izdvojeno


Reci što misliš!