Vijesti / Ostalo

nacionalni stožer civilne zaštite

U posljednjih 24 sata u Hrvatskoj 30 novih slučajeva koronavirusa

U posljednjih 24 sata u Hrvatskoj 30 novih slučajeva koronavirusa
Davor Puklavec/PIXSELL

Broj ozdravljenih i broj preminulih osoba nisu se mijenjali u posljednja 24 sata

Nacionalni stožer objavio je najnovije podatke. U Hrvatskoj je 30 novih slučajeva koronavirusa u posljednja 24 sata, 2366 ukupno. Oboljeli su iz Istarske (1), Brodsko-posavske (1), Dubrovačko-neretvanske (2), Zagrebačke(2), Grada Zagreba (12) te Osječko-baranjske županije (12).

Broj ozdravljenih i broj preminulih osoba nisu se mijenjali u posljednja 24 sata. Ukupno je dosad ozdravilo 2142 osoba, a 107 je preminulo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Trenutačno se bolnički liječi 16 osoba.

U ponedjeljak je u Hrvatskoj zabilježeno 19 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a prema podacima koji stižu iz lokalnih stožera taj broj veći. Samo je u đakovačkom samostanu zaraženo 10 časnih sestara.

"Svjesni smo činjenice da je novo žarište u Đakovu. Prema mojem saznanju, imamo 30 novooboljelih. No treba reći da smo po broju aktivnih slučajeva na zaželju sa Slovenijom. I dalje nam je epidemiološka situacija dobra, no oprez je i dalje potreban. Broj zaraženih i dalje ne raste eksponencijalno, ne bih ovo još nazvao drugim valom", rekao je u utorak ministar zdravstva Vili Beroš prilikom obilaska KBC Split.

S epidemiološkog aspekta značajna je činjenica da u jednom objektu imamo 10 oboljelih jer, tvrdi Beroš, nije svejedno je li 10 oboljelih vezanih za jedno mjesto ili je 10 oboljelih u različitim gradovima. "Ovo je bolja epidemiološka situacija", ustvrdio je.

Poručio je da je pojava novooboljelih u skladu s očekivanjima s obzirom na to da je virus još uvijek prisutan. Dodao je da sve zdravstvene ustanove moraju imati pripremljene kapacitete jer smo se otvorili turizmu i jer se mogu pojaviti nova žarišta.

"Moramo biti spremni", poručio je Beroš te dodao: "Svjedočimo tome da imamo određeni broj novooboljelih u zadnjih nekoliko dana, međutim, bez obzira na to treba reći da smo po broju aktivnih slučajeva sa Slovenijom na začelju Europe".

Naša epidemiološka situacija je i dalje dobra, ali to ne znači da se možemo opuštati jer je oprez i dalje potreban, tvrdi ministar.


Izdvojeno

Reci što misliš!