Vijesti / Ostalo

opet strože mjere

Policija počela vraćati putnike iz BiH i Srbije: Za prelazak granice potrebna potvrda

Policija počela vraćati putnike iz BiH i Srbije: Za  prelazak granice potrebna potvrda
Davor Javorovic/PIXSELL

Božinović je rekao za Jutarnji list da su intenzivnije kontrole počeli provoditi u četvrtak

Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera Civilne zaštite Davor Božinović rekao je u petak da je policija već nakon prvih novih slučajeva zaraze vezanima za susjedne zemlje počela provoditi intenzivnije kontrole prema Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Božinović je rekao za Jutarnji list da su intenzivnije kontrole počeli provoditi u četvrtak nakon što su se pojavili novi slučajevi zaraze koje su vezane za te zemlje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

“Svatko tko želi ući u Hrvatsku mora navesti razlog putovanja i predočiti dokumentaciju koja to potkrepljuje, poput gospodarskog interesa za našu zemlju“, rekao je Božinović.

Naglasio je da Hrvatska prema Srbiji i BiH nikad nije u potpunosti otvorila granice kao što je to učinjeno prema deset europskih zemalja koje imaju dobru epidemiološku situaciju.

Jutarnji list navodi da su putnici iz Srbije i Bosne i Hercegovine koji su tijekom posljednja dva dana pokušali ući u Hrvatsku, a da nisu imali valjani razlog potkrijepljen dokumentacijom, vraćeni s granice u svoju zemlju.

Rezultat je to postroženja mjera na graničnim prijelazima s tim zemljama, s kojima je povezana većina novooboljelih u Hrvatskoj u posljednjih tjedan dana.

Ministar Božinović smatra da situacija u Hrvatskoj neće eskalirati jer su epidemiolozi "ušli u trag većini oboljelih", odnosno načinu i porijeklu zaraze.


Izdvojeno

Reci što misliš!