Vijesti / Ostalo

kreće i željeznički promet

Od ponedjeljka opet voze i vlakovi, donosimo novi vozni red za Slavoniju i Baranju

Od ponedjeljka opet voze i vlakovi, donosimo novi vozni red za Slavoniju i Baranju
Davor Javorovic/PIXSELL

Od 11. svibnja uspostavlja se redoviti željeznički putnički prijevoz u unutarnjem prometu te će vlakovi voziti sukladno voznom redu osim manjeg dijela vlakova koji privremeno neće voziti

Ponovnom uspostavom putničkog prijevoza na hrvatskim prugama prometovat će osim teretnih vlakova više od 400 vlakova za prijevoz putnika, stoga iz HŽ-a mole sudionike u cestovnom prometu da povećaju pozornost pri kretanju preko željezničko-cestovnih prijelaza te da obavezno poštuju prometnu signalizaciju.

Međunarodni vlakovi kao ni  pogranični vlakovi  neće voziti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Od ponedjeljka 11. svibnja privremeno neće voziti određeni broj vlakova u unutarnjem prometu, dio vlakova vozit će nedjeljom i blagdanom, a dio vlakova vozit će na skraćenoj relaciji.

Detaljnije o izmjenama za Slavoniju i Baranju:

Kompletan vozni red pogledajte na prodaja.hzpp.hr

Sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) u cilju smanjenja rizika od prenošenja bolesti COVID-19 putnicima se preporučuje održavanje razmaka od najmanje jednog metra te korištenje zaštitnih maski i dezinfekcija ruku pri ulasku u vlak kako bi svi sudionici u prijevozu bili zaštićeni u najvećoj mogućoj mjeri. HŽPP je u vlakove i vagone postavio dozatore s dezinfekcijskim sredstvom te će putnici pri ulasku u vlak dezinficirati ruke. Također, sukladno preporukama HZJZ-a u vlakove i vagone postavljeni su plakati u cilju edukacije putnika o mjerama za suzbijanje širenja bolesti COVID-19 i preporukama vezanim uz korištenje željezničkog prijevoza, a HŽPP će provoditi mjere vezane uz čišćenje, prozračivanje i dezinfekciju putničkih prostora.


Izdvojeno

Reci što misliš!