Vijesti / Ostalo-Vijesti

bez propusnice nikud

Svi navalili na e-propusnice, moći će ih dobiti i studenti i oni na autorskom ugovoru

Ministar uprave vjeruje da će unatoč problemima e-Propusnice ići od ponedjeljka

"Ovo je velika brojka koja je i nas iznenadila. Apeliram na građane da traže propusnice samo za najnužnije aktivnosti i da ih poslodavci izdaju samo za zaposlenike koji su im neophodni", rekao je Malenica.

U sustavu se skuplja velik broj osobnih podataka građana, no ministar uvjerava da je sve sigurno. "Radi se o jednoj usluzi u okviru Centra za dijeljenje usluga kojemu je cilj na jednom mjestu povezati sva državna tijela. Svi podaci koji se skupljaju temeljem e-Propusnica su sigurni", rekao je Malenica.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prvih dana sustav je imao velikih poteškoća. "Sama brojka od 306.000 propusnica govori koliko je sustav bio opterećen. Jučer smo imali 500.000 pristupa sustavu. Nadam se da ćemo u narednim danima svima omogućiti da im se zahtjev riješi", kazao je Malenica.

Kod izdavanja propusnica veliki je problem bio što ju nisu mogli dobiti oni koji radi na studentski ugovor i oni koji rade na autorskom ugovoru. To će se sada promijeniti.

"U svakodnevnoj smo komunikaciji s Nacionalnim stožerom koji daje upute lokalnim stožerima i iskomunicirali smo da i studenti i oni koji rade na ugovor o djelu koji podnesu zahtjev, da im stožeri to uzmu u obzir", rekao je Malenica.

e-Propusnice se izdaju na 14 dana, što je preporuka Stožera, a tvrtkama će se omogućiti da ih lakše produže, bez ponovnog upisivanja svih podataka.

Zbog velikih tehničkih problema ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je da će se možda odgoditi uvođenje e-Propusnica, no Malenica vjeruje da će one ipak ići od ponedjeljka.

"Pratit ćemo razvoj situacije preko vikenda i nadamo se da će sve to uspjeti. Zasad je stav da je ponedjeljak taj dan otkat kreću nove e-Propusnice", rekao je Malenica.

Izdvojeno


Reci što misliš!