Vijesti / Ostalo

presica nacionalnog stožera civilne zaštite

Manji porast zaraženih koronavirusom nego protekla dva dana, preminula i peta osoba

Manji porast zaraženih koronavirusom nego protekla dva dana, preminula i peta osoba
Zeljko Lukunic/PIXSELL

Peti preminuli imao je povišeni krvni tlak, to je jedna od rizičnijih bolesti za infekciju koronavirusu

Nacionalni stožer civilne zaštite održao je danas i drugu konferenciju za medije na kojoj su objavljeni najnoviji podaci o koronavirusu u Hrvatskoj.

Ministar Beroš rekao je da od jutros od 9 sati imamo 22 nova bolesnika i ukupno je 657 pozitivnih. Riječ je povećanju od 71 novoboljelih u 24 sata u usporedbi s jučer i to je određeno smanjenje (jučer je bilo 84, prekjučer 91 novooboljeli). 45 osoba je ozdravilo. Testiranih 5215. Preminulih je pet. Peta žrtva je srednjovječni muškarac koji je imao  hipertenziju u anamneziji (povišeni krvni tlak).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Respiratora po regijama imamo: Zagreb 240, Rijeka 55, Split 112, Osijek 95 respiratora. Transportnih respiratora ima oko 300. Smatramo da je ovo dovoljno, ali nabavljamo još", rekao je ministar Beroš

Božinović kaže kako je vlada pokrenula donacijski program za sve koji žele donirati novac za borbu protiv koronavirusa. Sve informacije su na stranici koronavirus.hr.

"Nažalost, jedan od bolesnika je preminuo. Imao je povišeni krvni tlak, to je jedna od rizičnijih bolesti za infekciju koronavirusu. Oni koji imaju neke kronične bolesti su u velikom riziku i trebaju se jako paziti. Kao i u ostalim državama sada sve više starijih oboljeva, a oni su najrizičnija skupina", rekla je  Alemka Markotić te dodala da nema novih pacijenata na respiratorima.


Izdvojeno

Reci što misliš!