Vijesti / Ostalo

presica nacionalnog stožera civilne zaštite

Jutros 56 novooboljelih do koronavirusa, od sutra se otvaraju trgovine na tržnicama

Jutros 56 novooboljelih do koronavirusa, od sutra se otvaraju trgovine na tržnicama
Ronald Gorsic/CROPIX/POOL/PIXSELL

I dalje smo u fazi linearnog rasta, rekao je ministar Beroš

U Zagrebu je održana još jedna redovita medijska konferencija Nacionalog stožera civilne zaštite.

"Od jučer u 16 sati imamo 56 novih bolesnika, što daje ukupnu brojku od 551 bolesnika. U protekla 24 sata detektirano je 70 novih bolesnika. I dalje smo u fazi linearnog rasta, što je dobro. Prosječna dob je 48,02 godine. 54 posto su muškarci, a 46 posto je žena. Postotak bolesnika iznad 60 godina je 25 posto.  Zadnja preminula je gospođa iz Slavonskog Broda, ona je 55. godište i bila je onkološki bolesnik. Ono što daje nadu je da je oporavljeno 37 osoba u RH. Nadajmo se da će najveći dio u ovom trenutku pokazati znakove oporavka", rekao je ministar Beroš.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na respiratoru je 8 osoba, rekla je Markotić.

Ministar Božinović osvrnuo se na rad trgovina i tržnica.

"Naš rast je linearan što ukazuje na to da se građani pridržavaju uputa. Prva odluka se odnosi na dopuštenje rada određenih specijaliziranih trgovina u sastavu tržnica kako bi se povećao kapacitet opskrbe hrvatskih građana i pomoglo hrvatskoj poljoprivedi. To su dućani koji prodaju hranu, higijenske artikle, poljoprivredne trgovine i dućani koji prodaju hranu za životinje.", reko je Beroš.

Stožeri Civilne zaštite moraju posebnu pozornost obratiti na situaciju na tržnicama. Odluka stupa na snagu danas, a realno je za očekivat da te trgovine počnu s radom sutra, rekao je Božinović.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!