Vijesti / Ostalo

nacionalni stožer civilne zaštite

Dvoje osječkih pacijenata na respiratoru, ministar Beroš danas dolazi u Osijek

Dvoje osječkih pacijenata na respiratoru, ministar Beroš danas dolazi u  Osijek
Daniel KASAP/HINA/POOL/PIXSELL

U Osijeku se obrađuju dva žarišta. Jedan pacijent je na intenzivnoj skrbi

U Zagrebu je održana još jedna medijska konferencija Nacionalnog stožera civilne zaštite na kojoj su objavljeni najnoviji podatci o pandemiji koronavirusa u Hrvatskoj.

"Od jučer u 16 sati imamo 36 novopotvrđenih bolesnika od Covid-19, a ukupno 418. Uradili smo 3392 testiranja. Na respiratoru je  10 pacijenata - 7 u Zagrebu, 2 u Osijeku i 1 u Rijeci. Prosječna životna dob na respiratoru je 61 godina.", rekao je ministar zdravstva Vili Beroš i najavio kako danas dolazi obići osječki KBC.

U Osijeku se obrađuju dva žarišta. Jedan pacijent je na intenzivnoj skrbi.

"Detalje kako je nastalo žarište ćemo reći popodne." rekao je šef Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

Po podatcima sa stranice koronavirus.hr u Osječko-baranjskoj županiji trenutno je koronavirusom zaraženo 23 osobe . Točne podatke saznat ćemo i na pressici županijskog stožera u 11 sati.

policija
nije čuo policiju Osječaninu kazna za kršenje samoizolacije iako nije nigdje izlazio

"Imamo 2000 kontakata oboljelih, 20.000 osoba u samoizolaciji i 150 ljudi u karanteni. Od ukupno testiranih 12 posto je pozitivnih. 57 posto su muški, 43 posto zaraženih su žene. Imamo 15 bolničkih liječnika koji su pozitivni, 7 medicinskih sestara, jednog liječnika opće prakse. Obrađujemo dva žarišta u Osijeku. Jedan pacijent je na intenzivnoj skrbi", objavio je Capak.

"Ljuti me ponašanje zlonamjernih pojedinaca. Dobio sam informaciju da su pojedini liječnici namjerno sklanjaju opreme sa polica da bi lažno prikazali stanje. Svi znamo da u svakom ratu ima pete kolone. U ovom trenu iz Zaboka za Zagreb stiže 7 tisuću maski i milijun rukavica... Sutra isto stiže. Radimo maksimalno koliko je moguće u odnosu na svjetska tržišta. Kad ovo završi evakuirat će se uloga svih nas, pa i mene. Situacija nije optimalna, jasno je svima. Davno je bilo rečeno Domovima zdravlja da nabave zaštitnu opremu, gdje su sad ti ravnatelji? Jesu li je nabavili?", rekao je Beroš. "Neće uspjeti oni koji nam bacaju klipove pod noge", poručio je Beroš.


Izdvojeno

Reci što misliš!