Vijesti / Ostalo

potres u zagrebu

Zagreb dolazi sebi od potresa, koronavirus sad je još veća prijetnja

Zagreb dolazi sebi od potresa, koronavirus sad je još veća prijetnja
Sanjin Strukic/PIXSELL

Zbog snažnih potresa koji su jutros uzdrmali Zagreb održan je hitan sastanak državnog vrha

''Jutrošnji potres je bio najjači u zadnjih 140 godina. Pozivamo sve građane na oprez. Mi ćemo za sada preporučiti da svi budu izvan zgrada'', poručio je premijer Andrej Plenković nakon sastanka u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.

''Nema potrebe za velikim odlascima na benzinske crpke. Imali smo dvije kontradiktorne poruke, prvo ostanite doma, a onda je bio potres. Seizmolozi će reći što struka ima reći o potresima i dodatnim podrhtavanjima. Intenzivirat ćemo sve aktivnosti i upravljat ćemo ovom krizom, kao i krizom oko koronavirusa. Molimo sve građane da slušaju isključivo Stožer'', naglasio je premijer.

Dodao je da su angažirane vojska i sve službe Grada Zagreba da krenu u raščišćavanje šteta po Zagrebu i nastojat će se da se što prije osposobe prometnice.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Angažirat ćemo statičare da sukladno informacijama pregledaju zgrade. Nitko sada ne može znati koliko su oštećene zgrade, posebno starije. Poseban fikus bit će na bolnicama'', istaknuo je Plenković.

potres zagreb
5.3 po richteru Snažan potres probudio Zagreb, treslo se i u Slavoniji

''Pregledat ćemo sve zgrade, moramo svi biti na oprezu i jedinstveni. Apeliram na sve sugrađane da budu bez panike i da budemo pribrani. Izvješćivat ćemo o svim sljedećim koracima. Nije ugodno ljudima koji su ispred kuća i vodimo računa da se zaštitimo i držite razmak. Oko 15 sati obavijestit ćemo vas o daljnjim koracima i stanju'', najavio je premijer koji će nakon ovoga kenuti obići grad kako bi vidio razmjere štete.

Na sastanku su sudjelovali i predsjednik Zoran Milanović, predsjednik Sabora Gordan Jandroković, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i ministar obrane Damir Krstičević.

''Onaj tko zapovijeda je Vlada i stožer. Slušajte vijesti i informacije od nadležnih, a to su prije svega predsjednik Vlade i Stožer civilne zaštite. Sve drugo što slušate, možete zanemariti'', poručio je Milanović.


Izdvojeno

Reci što misliš!