Vijesti / Ostalo

policija vam se ne javlja na whatsapp i viber

Policija upozorava, ne nasjedajte na ovakve poruke

Policija upozorava, ne nasjedajte na ovakve poruke

Policija je danas izvijestila kako je zaprimili informacije da građani putem mobilnih aplikacija za razmjenu poruka, fotografija i videozapisa na pametnim telefonima zaprimaju obavijesti putem kojih se traži da, zbog izrade evidencije o prekršiteljima mjera samoizolacije, povratno dostave osobne podatke (Ime i prezime, Adresu stanovanja, OIB ili JMBG i Kopiju osobne iskaznice).
 
Kako kažu, Ministarstvo unutarnjih poslova ne prikuplja osobne podatke građana putem mobilnih aplikacija zato u ni u kojem slučaju ne dostavljajte osobne podatke nikome jer postoji opasnost da će biti zloupotrijebljeni.

Svaki pokušaj neovlaštenog prikupljanja vaših osobnih podataka prijavite policiji putem…(mail, e-opažaj).

"Isto tako, upozoravamo građane da budu posebno pažljivi, a što je već preporučeno u smislu samozaštite od virusne zaraze, s kim stupate u kontakt i kome odobravate ulazak u svoj dom ako niste u obvezujućoj samoizolaciji.
 
Vodite računa o mogućim zlonamjernicima koji bi mogli koristiti različite performanse (najčešće lažna predstavljanja, koristeći lažne ili otuđene dokumente i odore) kako bi vas doveli u zabludu, prevarili i oštetili", kažu u policiji.
 
Pozivamo sve da prijave svako sumnjivo kretanje osoba u vašem vidokrugu, sumnjive diskurse ili zahtjeve osoba koje se predstavljaju kao službene osobe iz određenih institucija ili organizacija koje su mjerodavne za pružanje pomoći pri pandemijskoj zarazi (Crveni križ, Civilna zaštita). Ukoliko posumnjate u namjere takve osobe, zatražite dokaz o identitetu. Svakako pozovite policiju prema ukazanoj potrebi.
 


Izdvojeno

Reci što misliš!