Vijesti / Ostalo

presica nacionalnog stožera civilne zaštite

U Hrvatskoj 8 novih slučajeva koronavirusa, prosječna dob oboljelih 42.6 godina

U Hrvatskoj 8 novih slučajeva koronavirusa, prosječna dob oboljelih 42.6 godina
Patrik Macek/PIXSELL

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak rekao je kako se više neće objavljivat podatci zaraženih i odakle su kako bi se spriječilo njihovo stigmatiziranje

Na redovitoj konferenciji za mediji Nacionalnog stožera civilne zaštite ministar Beroš rekao je da u Hrvatskoj imamo 8 novozaraženih koronavirusom, a ukupno 113. 1604 osobe je dosad testirano, a 5 osoba je izlječeno.

11 zaraženih su medicinski radnici. Prosječna dob zaraženih je 42.6 godina

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"To je razlog što je klinička slika dobra  u najvećem broju.  Jedan bolesnik je na respiratoru. I dalje je stabilno", rekao je  Beroš.

Medijima se obratio i ministar Božinović.

"Pojačano ćemo kontrolirati provedbu mjera. Policija će češće i više patrolirati, pogotovo na onim mjestima gdje se okuplja veći broj građana. Apelirat će na nužnost da se ne okuplja veći broj građana. Mi pratimo situaciju i vjerojatno ćemo nadopunjavat mjere koje će se onda odnositi na smanjenje rizika širenja. To se odnosi na dječja igraliišta i na još neka okupljanja, moramo zauzeti jasniji stav, i o sprovodima i o svadbama.... Morat ćemo naći mjeru kako da se to regulira u ovoj situaciji", rekao je Božinović.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak rekao je kako se više neće objavljivat podatci zaraženih i odakle su kako bi se spriječilo njihovo stigmatiziranje.

"Mi nećemo objavljivati podatke pomoću kojih bi novinari ili bilo tko drugi mogli saznati o kome se radi jer želimo izbjeći stigmatiziranje", rekao je Capak.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!