Vijesti / Ostalo

lijepa gesta

Konzum i Spar nagradili svoje radnike: ''Podnijeli su najveći teret, ponosni smo na njih!''

Konzum i Spar nagradili svoje radnike: ''Podnijeli su najveći teret, ponosni smo na njih!''
Hrvoje Jelavić/Željko Lukunić/Pixsell

Da bi zaštitili svoje djelatnike koji su u bliskom kontaktu s kupcima, omogućili smo im zaštitne maske, rukavice i dezinfekcijska sredstva

U znak zahvalnosti zaposlenicima na ogromnom radu i trudu u prethodnom razdoblju, Uprava Konzuma donijela je odluku o isplati dodatka za posebne okolnosti na radu od 15 posto po satu na odrađenu satnicu. Dodatak će dobiti više od 9.000 zaposlenika koji rade u prodavaonicama, online prodavaonici, skladištima, Velpro centrima te prijevozu u lancu opskrbe.

„Ponosni smo na sve naše zaposlenike koji su proteklih dana bili pod iznmnim pritiskom, a osobito na one koji su podnijeli najveći teret u cilju da osiguraju što normalniji rad naših trgovina. Svi vjerujemo da zajedno možemo prebroditi ovu zahtjevnu situaciju, pri čemu će nam sigurnost i dobrobit naših zaposlenika i kupaca uvijek biti na prvom mjestu“, izjavio je Slavko Ledić, predsjednik Uprave Konzuma. Ujedno je najavio i da će Konzum u povodu Uskrsa, koji su aktualna događanja stavila u drugi plan, i ove godine svim zaposlenicima isplatiti uskrsnicu u ukupnom iznosu od 1.000 kuna.

Sigurnosne mjere i molba kupcima

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Konzum je odlučio da zbog sigurnosti svih koji sudjeluju u procesu dizajna, tiska i distribucije, neće otisnuti ovotjedni i idući  broj kataloga, no akcijske cijene artikala i dalje će biti istaknute na policama u trgovinama te u online katalogu.

Ujedno se, ponavlja Konzum, radi sigurnosti kupaca i zaposlenika, u cijelom lancu opskrbe, u prodavaonicama i uredskim prostorima Konzuma, uz redovite sigurnosne procedure, provode i pojačane higijenske i sanitarne mjere, kao i redovite dezinfekcije blagajni, opreme i POS uređaja. Nabavljen je i dovoljan broj zaštitnih maski i rukavica za djelatnike.

Predsjednik Uprave Konzuma ponovio je i važnost odgovornog ponašanja prilikom kupnje, koje podrazumijeva izbjegavanje bliskog kontakta i dužih zadržavanja u trgovinama te prednost beskontaktnom plaćanju karticama.

„Činimo sve kako bismo odgovorili na sve izazove proteklih dana i u danima koji su pred nama, ali pritom trebamo i pomoć i suradnju kupaca. U ime svih zaposlenika molim ih da budu pažljivi tijekom kupnje – razumijemo da su zabrinuti, no molimo da imaju na umu da kupnja više proizvoda nego što im je potrebno može značiti da će drugi kupci ostati bez mogućnosti da i sami kupe taj isti proizvod. Na svima je nama odgovornost da kupujemo koliko je nama i članovima našeg kućanstva potrebno i svega će biti dovoljno ako u ovome svi budemo racionalni i razboriti“, rekao je Ledić.

Dovoljno robe na policama i u skladištima

Konzum opetovano naglašava kako su njegove trgovine i dalje, unatoč pojačanoj potražnji, dobro opskrbljene te su skladišta opremljena zalihama dovoljnima i za daljnje povećanje prometa. Konzum je u neprestanoj komunikaciji s Vladom i dobavljačima kako bi osigurao što bržu  isporuku proizvoda u trgovine, a police se stalno pune proizvodima u čemu zaposlenicima pomažu i članovi Uprave i menadžmenta kompanije nakon svog radnog vremena i u noćnim smjenama.

„Podsjećam kupce na to da svega imamo dovoljno i molim da imaju strpljenja i razumijevanja ako određeni proizvod ne mogu u istom trenutku pronaći na polici. Naši zaposlenici daju sve od sebe da police pune što brže, pri čemu prednost daju namirnicama i proizvodima za kojima u ovom trenutku vlada najveća potražnja“, ponovio je predsjednik Uprave Konzuma.

Donacija Hrvatskom Crvenom križu

Iako je organizacija poslovanja i normalnih tokova opskrbe u proteklim tjednima bila iznimno zahtjevna za sve zaposlenike najvećeg hrvatskog maloprodajnog lanca, Konzum nije zaboravio najpotrebitije. Donacijom od 100.000 kuna Hrvatskom Crvenom križu odlučio je pomoći u borbi protiv širenja koronavirusa.

„Zahvalni smo Konzumu što je i u ovom izazovnom razdoblju mislio na najugroženije i prepoznao Hrvatski Crveni križ kao organizaciju koja pomaže i koja provodi aktivnosti usmjerene na borbu protiv širenja koronavirusa, primarno kroz organizaciju pomoći našim starijim i nemoćnim sugrađanima“, izjavio je Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa.

„Društvena odgovornost u ovakvim je situacijama važnija nego ikad i, unatoč svim izazovima koje i sami svakodnevno rješavamo, ne smijemo zaboraviti na one slabije i ugroženije od nas. Vjerujemo da ćemo donacijom Hrvatskom Crvenom križu pomoći onima koji to u ovim trenucima najviše trebaju“, izjavio je Slavko Ledić, predsjednik Uprave Konzuma.

Spar isplaćuje 1500 kuna bonusa

Svoje zaposlenike nagradit će itrgovački lanac Spar će isplatiti bonus od 1500 kuna. Prvih 750 kuna bit će im isplaćeno odmah, a preostali 750 kuna na kraju mjeseca.

''Veliko hvala svim djelatnicima u SPAR i INTERSPAR trgovinama diljem Hrvatske koji ulažu izniman trud kako bi osigurali nesmetanu opskrbu hrane i drugih potrepština za sve naše građane. Kako bi im dodatno iskazali svoju zahvalnost odlučili smo svim našim zaposlenicima isplatiti dodatni bonus od 1500 kuna neto i to u dva navrata - 750 kuna odmah i 750 kuna na kraju mjeseca '', navodi se u priopćenju.

Da bi zaštitili svoje djelatnike koji su u bliskom kontaktu s kupcima, omogućili smo im zaštitne maske, rukavice i dezinfekcijska sredstva, priopćili su iz tvrtke.


Izdvojeno

Reci što misliš!