Vijesti / Ostalo

nove mjere protiv koronavirusa

Od sutra se zatvaraju kafići, frizeri, shopping centri, kina... Evo tko će ipak smjeti raditi

Od sutra se zatvaraju kafići, frizeri, shopping centri, kina... Evo tko će ipak smjeti raditi
Davor Javorovic/PIXSELL

"Naše je da procjenjujemo situaciju iz dana u dan. Ova odluka je donesena na trideset dana, a to ne znači da ne može biti produžena ili ukinuta", rekao je Božinović

Nacionalni stožer civilne zaštite na drugoj današnjoj konferenciji za medije objavio je da imamo 6 novih slučajeva, ukupno 87 od kojih je 5 već izliječeno. U Osijeku nema novih slučajeva.

Ministar Božinović je rekao da je sabor usvojio Zakon o izmjenama zakona o sustavu civilne zaštite.

ponovimo gradivo Evo još jednom koji su simptomi koronavirusa i po čemu se razlikuje od gripe i prehlade

"Ovaj Nacionalni stožer dobio je dodatne ovlasti u donošenju odluka koje se onda provode od strane svih civilnih stožera u Hrvatskoj", rekao je.

Božinović je najavio  da od sutra otkazaju svi javni događaji i okupljanja. Obustavlja se rad za sve uslužne djelatnosti koje nisu  koje nisu prijeko potrebne: sauni, bazeni, kina, noćni klubovi, teretani, salona za masaži... Obustavljaju se i vjerska okupljanja.

Također, obustavit će se rad svih restorana, osim onih koji rade dostave hrane. Obustavlja se rad svih trgovina osim onih s prehrambenim i higijenskim artiklima. Radit će također i  benzinske crpke, pekarnice, kiosci, tržnice.  U velikim trgovačkim centrima smjet će raditi samo trgovine koje prodaju prehrambene i higijenske artikle.

Radit će i trgovine koje prodaju hranu za životinje, dječju opremu, ortopedska pomagala.

dostava
sve na jednom mjestu Ostani kući, dostavu naruči!

"Što se tiče poslodavaca, oni su dužni organizirati rad od kuće. Moraju otkazati sastanke i službena putovanja osim prijeko potrebnih. Zabraniti dolazak na radna mjesta onima koji imaju akutnu respiratornu bolest", rekao je Božinović.

"U pripremi je još jedna odluka, o zabrani kretanja preko granica", rekao je Božinović.

"Naše je da procjenjujemo situaciju iz dana u dan. Ova odluka je donesena na trideset dana, a to ne znači da ne može biti produžena ili ukinuta", rekao je Božinović.


Izdvojeno

Reci što misliš!