Vijesti / Ostalo

dva tjedna bez nastave

Od ponedjeljka nema škole u cijeloj Hrvatskoj!

Od ponedjeljka nema škole u cijeloj Hrvatskoj!
Patrik Macek/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković obratio se javnosti nakon sastanka Stožera u Banskim dvorima. Od ponedjeljka se obustavlja nastava u Hrvatskoj. Neće raditi ni vrtići ni fakulteti

Premijer Andrej Plenković sastao danas se u Banskim dvorima je s Nacionalnim stožerom civilne zaštite i ministrima u vezi situacije s koronavirusom.

Nakon sastanka s Nacionalnim stožerom rekao da je i Hrvatska, Europa i svijet u ratu protiv virusa i panike.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Tako moramo shvatiti i sve aktivnosti koje zajedno poduzimamo. Odgovornost svakog građanina je bitan element koji će utjecati na širenje. Pozivam sve na odgovornost te na pažljivo slušanje uputa naših zdravstvenih djelatnika", rekao je Plenković te naglasio je da je dinamika širenja virusa u Hrvatskoj bitno sporija nego drugdje.

Vlada će se fokusirati na radna mjesta.

"Bez ikakvih dilema odgodit ćemo plaćanje doprinosa, poreza na dohodak i na dobit. Dio prihoda koji će biti manji lokalnim jedinicama proračun će nadomjestiti", rekao je Plenković.

''Zatvaraju se škole i fakulteti na dva tjedna u cijeloj Hrvatskoj!''
 

Što se tiče rada škola, Plenković je rekao da je ispod 2,5 posto ukupno zaraženih u svijetu mlađe od 20 godina.

"No, s obzirom da je školski sustav posebno bitan, od ponedjeljka ćemo stati s nastavom na razdoblje od dva tjedna i u osnovnim i u srednjim školama. Za više razrede i srednjoškolce radi se na online nastavi. Nastavnici od ponedjeljka i dalje dolaze u školu. Djeca o kojima ne mogu brinuti roditelji moći će dolaziti u školu, no nastave kao što je sada, neće biti", rekao je Plenković.

"S vrtićima isti režim, ali odluke donose lokalna i regionalna samouprava. Ista logika je i za fakultete", kazao je Plenković.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!