Vijesti / Ostalo

popis u vojnu evidenciju

MORH poslao poziv svim punoljetnim muškarcima: Obvezni su se odazvati i oni koji žive u inozemstvu

MORH poslao poziv svim punoljetnim muškarcima: Obvezni su se odazvati i oni koji žive u inozemstvu
Ivica Galovic/PIXSELL

Riječ je o zakonskoj obvezi redovitog godišnjeg upisa u vojnu evidenciju

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske poziva sve muške osobe, hrvatske državljane rođene 2002. godine i starijih godišta, a koji dosad nisu upisani, da se radi uvođenja u vojnu evidenciju jave u područni odsjek za poslove obrane prema mjestu prebivališta.

Riječ je o zakonskoj obvezi redovitog godišnjeg upisa u vojnu evidenciju.

Naime, upis u vojnu evidenciju obvezan je sukladno Zakonu o obrani za sve hrvatske državljane – muške osobe koje u kalendarskoj godini navršavaju 18 godina, a imaju prebivalište na području Republike Hrvatske.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na poziv za upis u vojnu evidenciju obvezni su se odazvati i hrvatski državljani koji borave u inozemstvu, a uvođenje u vojnu evidenciju mogu provesti putem diplomatske misije ili konzularnog ureda Republike Hrvatske u državi u kojoj borave.

Ovisno o mjestu prebivališta i zakazanom terminu, upisi u evidenciju obavljaju se u odsjecima za poslove obrane, a prilikom dolaska pozvane osobe obvezne su predočiti osobnu iskaznicu ili domovnicu te OIB.

Svi pozvani, bez obzira jesu li dobili pojedinačni poziv ili ne, dužni su odazvati se, a eventualnu spriječenost trebaju javiti Područnom odsjeku za poslove obrane osobno ili preko roditelja ili članova uže obitelji.

Detaljnije informacije o upisima u vojnu evidenciju potražite na poveznici.


Izdvojeno

Reci što misliš!