Vijesti / Ostalo

u zagrebu

Hrvatska osnovala karantenu za koronavirus!

Hrvatska osnovala karantenu za koronavirus!
Dusko Jaramaz/PIXSELL

''Ne želimo ništa prepuštati slučaju u zaštiti hrvatskih građana od ove zdravstvene ugroze'', poručio je ministar

Ministar zdravstva Vili Beroš donio je u petak odluku o osnivanju karantene kao preventivne sigurnosne mjere za zaštitu građana od potencijalne ugroze koronavirusom, a na prijedlog Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, izvijestili su iz Ministarstva zdravstva

U karanteni koja je osnovana u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu boravit će osobe za koje se utvrdi ili postoji sumnja da su bile u doticaju s oboljelima ili onima  za koje ima naznaka da su zaraženi koronavirusom prilikom boravka u sredinama koje se smatraju izvorištima zaraze. Trajanje karantene trajat će sukladno zdravstvenim procjenama. Ova odluka stupila je na snagu u petak.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Do danas, na sreću, u Hrvatskoj nema zaraženih i oboljelih od koronavirusa. Međutim, ne želimo ništa prepuštati slučaju u zaštiti hrvatskih građana od ove zdravstvene ugroze. Iskustvo iz susjedne Italije i nekih drugih sredina traži od nas da 'pušemo i na hladno'. Stoga sam odlučio, uza sve do sada poduzeto, osnovati karantenu kao još jednu dodatnu preventivnu mjeru", izjavio je ministar Vili Beroš.

Izvor: Vijesti.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!