Vijesti / Ostalo

u belišću

Vozio bicikl u sred dana s gotovo 3 promila alkohola u krvi

Vozio bicikl u sred dana s gotovo 3 promila alkohola u krvi
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Izvješće prometne policije PU osječko-baranjske za srijedu, 13. veljače

Jučer, 13. veljače, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu zaustavljena su četiri vozača (dva vozača osobnog automobila i dva vozača bicikala) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 15,25 sati, u Belišću, kada je u nadzoru prometa zaustavljen biciklist 46-godišnji hrvatski državljanin iz Bistrinaca. Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 2,90 grama po kilogramu.

policija
31-godišnjak iz belog manastira Baranjac u tri tjedna tri puta zaustavljen pijan na biciklu

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U 00,03 sati, na državnoj cesti broj 7, (skretanja za državnu cestu broj 46), dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozaču osobnog automobila 44-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Vrpolja utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 0,95 grama po kilogramu.

U 16,40 sati u Osijeku, u Ulici Svetog Leopolda Bogdana Mandića, u nadzoru prometa zaustavljen je 39-godišnji hrvatski državljanin iz Višnjevca. Vozač je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije te mu je istekla važnost vozačke dozvole. Vozač je unazad četiri mjeseca dva puta pravomoćno kažnjen za upravljanje pod zabranom te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

U 21 sat u Đakovu, u nadzoru prometa zaustavljen  je vozač osobnog automobila 53-godišnji hrvatski državljanin iz Majara. Vozač je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije, istekla mu je važnost vozačke dozvole, te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 2,43 grama po kilogramu. Vozač  je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

Za navedene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 41.000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova.


Izdvojeno

Reci što misliš!