Vijesti / Ostalo

Nije za svačiji džep

Posjetili smo Advent u Budimpešti: Kobasice 100 kuna, kuhano vino 40

Posjetili smo Advent u Budimpešti: Kobasice 100 kuna, kuhano vino 40

Kuhano vino stoji 40 kuna, ali ako dovoljno "njuškate", naći ćete ga i za 20 kuna

Ekipa RTL televizije, predvođena Tinom Kovačićem, posjetila je Advent u Budimpešti.

Nakon što vas očaraju bogata kultura i povijest, po ulasku na Advent koji se najvećim dijelom nalazi na Vörösmartyjevu  trgu, razočarat će vas cijena kobasice koja stoji četiri i pol tisuće forinti, odnosno čak 100 kuna. No nemojte naivno poći odmah na prve štandove, jer već na drugom dijelu adventa kod Bazilike svetog Stjepana, naći ćete istu deliciju za pedeset kuna. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

 Kuhano vino stoji 40 kuna, ali ako dovoljno "njuškate", naći ćete ga i za 20. No koliko god roditelji snalažljivi bili, dječji osmijeh izbit će im pokoju forintu više iz džepa.
Šestogodišnja Petra iz Hrvatske na pitanje što joj se najviše sviđa odgovora da je to štand s igračkama.

No nađete li pustije ulice, na dobrom ste putu proći jeftinije. Sasvim pristojne hostele možete naći već od 12 eura po noćenju, ali ako ste se u zadnji trenutak odlučili na put, mogli biste ga platiti i do 80. Za sve informacije, pa tako i put do klizališta, na usluzi vam stoje turistički djelatnici.

Kada obiđete klizalište koje se nalazi tik iza Trga mađarskih heroja, vrijeme je za poći kući, a na povratku vas čeka još jedno iznenađenje, tropicarium pa tako Marin iz Hrvatske kaže da kada je prvi put ušao u onu sobu s morskim psima odmah otrčao mami jer se je jako uplašio.

I dok morskom psu rep služi za plivanje oko zagrebačkog Adventa repovi se vuku oko adventskih kućica.


Izdvojeno

Reci što misliš!