Vijesti / Ostalo-Vijesti

Povezivanje zelene i plave Hrvatske

Dogovara se svakodnevna cjelogodišnja zračna linija Osijek-Dubrovnik

Dogovara se svakodnevna cjelogodišnja zračna linija Osijek-Dubrovnik
Davor Javorovic/PIXSELL

Župani vukovarsko-srijemski i dubrovačko-neretvanski razgovarali su o uspostavi zračne linije Osijek - Dubrovnik i suradnji na polju turizma i poljoprivrede

Danas je u Dubrovniku održan sastanaka župana dubrovačko-neretvanskog Nikole Dobroslavića i vukovarsko-srijemskog Bože Galića.

Na sastanku na temu Nastavak suradnje Dubrovačko-neretvanske i Vukovarsko-srijemske županije, povezivanje „Zelene i Plave Hrvatske“ dogovoren je smjer daljnjih aktivnosti u povezivanju ove dvije županije.

ryanair
pregovori pred završetkom Ministar turizma: Iz Osijeka direktni letovi za London!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

”Želja nam je povezati poljoprivredu i turizam. Neki proizvodi kao što su jaja iz Slavonije se ovdje već koriste. Dogovorili smo se da ćemo raditi u dva smjera. Idemo s inicijativnom da se uspostavi svakodnevna cjelogodišnja avio linija iz Dubrovnika za Osijek. Od takve veze bi najviše koristi imali poduzetnici, ali i našim građanima i gostima bi omogućili da vide istočnu Slavoniju. Također smo se dogovorili kako ćemo kod nas osigurati jedan prostor za distribucijski centar za proizvode s istoka Hrvatske”, rekao je župan Dobroslavić.

Župan vukovarsko-srijemski Božo Galić napomenuo je kako je prijevoz proizvoda jedno od glavnih pitanja na kojem će se zajednički raditi.

”Do izgradnje koridora VC koji maksimalno zagovaramo moramo nekako riješiti prijevoz koji utječe na cijenu robe. Nadamo se to napraviti zračnom linijom”, rekao je župan Galić te dodao kako je izrazito zadovoljan dosadašnjom suradnjom s Dubrovačko-neretvanskom županijom.

Donacije voća

Dubrovačko-neretvanska županija, već tradicionalno, svake godine donira deset tona mandarina Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Prošle godine Vukovarsko-srijemska županija na ovu prijateljsku gestu, prvi puta uzvratila je s poklonom od pet tona jabuka, a isto je učinila i danas, kada je župan Božo Galić uručio županu Dubrovačko-neretvanske županije Nikoli Dobroslaviću 5 tona jabuka.

Izdvojeno


Reci što misliš!