Vijesti / Ostalo

Dani hrvatskog turizma

Spoj tradicije, prirode i zabave: ''Turizam je ono što može dovesti život u Slavoniju''

Od sportskih terena, do uređenih šetnica i vinskih podruma – krajolik koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim

Ovih dana Slavonija pripovijeda svoju turističku priču. Na Danima hrvatskog turizma više od tisuću posjetitelja iz Hrvatske i inozemstva ima prigodu upoznati turističku ponudu iz čak pet županija.

Prigoda je to da i istok Hrvatske, često skriven pod maglom problema, pokaže svoju svijetlu, pozitivnu stranu i razbije predrasude.

Najveći adut

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Topla dobrodošlica gostoljubivih Slavonaca – baš je to jedan od njihovih najvećih aduta.  

Nedaleko od Slavonskog Broda, na 10 hektara brdskog krajolika proteže se "Salaš Savus" – veliko imanje jedinstvenog spoja tradicije, prirode i zabave.

Vukovar: U dvorcu Eltz otvoreni Dani hrvatskog turizma
otvorenje u vukovaru Započeli Dani hrvatskog turizma u Slavoniji, Staničić za RTL: ''Bilježe rast turističkog prometa od 8 posto!''

 

"Ovdje smo pokušali spojiti tradiciju, kulturu, slavonsku baštinu i široku dušu. I ono što je nešto što danas u svijetu nitko nema, svi su se u tome istrošili, a mi nismo, a to je naša slavonska gostoljubivost", govori direktor imanja Ivan Bogović.

Od sportskih terena, do uređenih šetnica i vinskih podruma – krajolik koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Slavonci ga žele učiniti idealnim mjestom za vesela okupljanja i team buildinge cijelu godinu.

Na ovom imanju u srcu Slavonije, uz mnoge druge aktivnosti, gosti se po livadama i šumama mogu provozati i kočijom. 

A naravno, mogu kušati i prave slavonske lovačke delicije i uživati u domaćoj rakiji. 

Cjelogodišnji kontinentalni turizam

Mirisi Slavonije otvaraju apetit, a na imanju je sve domaće – od vina i rakije do specijaliteta kuhanih prema tradicionalim receptima na vatri slavonskog hrasta. Autohtoni su i suveniri – inspirirani narodnom nošnjom. 

Na put prema cjelogodišnjem kontinentalnom turizmu, srčane Slavonce najviše guraju emocije i ljubav prema rodnom kraju.

"Donesimo život u Slavoniju. Turizam neće biti glavna djelatnost slavonska, ali to je ono što može dovesti život i to je ono što mene najviše veseli",rekao je vlasnik turističke agencije Selimir Ognjenović. 

Tajnovita Slavonija uskoro bi mogla biti i otkrivena. 


Izdvojeno

Reci što misliš!