Peći palačinke nije teško, ali ako moraju biti savršeno pečene, bez rupa i k tome ih morate napraviti što je više moguće u tri minute, tada je to već izazov. Upravo u takvim uvjetima natjecalo se više od 30 učenika na tradicionalnoj, 24. po redu palačinkijadi u Domu učenika Ugostiteljsko turističe škole Osijek, a povodom Dana grada.
12 učeničkih domova, svaki s po jednim timom od tri učenika
natjecalo se u brzom pečenju palačinki. Natjecanje koje je
tradiciju započelo 1992. godine povodom Dana grada Osijeka
konstantno se širi i već ima internacionalni karakter. Gostovao
je dom iz Pečuha. Pravila natjecanja su jasna i stroga, a za
zagrijavanje natjecatelji imaju svega dvije minute.
“Imaju tri minute da ispeku što više palačinki s tim da ne
smiju koristiti nikakva pomagala, ne smiju dirati rukama, dakle
jedino što smiju koristiti je tava. Pomoću tave moraju okretati
palačinke u zraku. Palačinke ne smiju biti pokidane, ne smiju
imati rupe ili biti oštećene, a opet moraju biti dovoljno pečene,
dakle da nisu ono baš sirove“, kazala je organizatorica
Dijana Tomašević.
Na kraju se naravno sve palačinke pojedu. Bez poštede, neke u
slatko, a neke u slano.
Izvor: Republika.eu/STV