Vijesti / Osijek

uz pomoć doktora iz italije

U KBC-u Osijek, po prvi puta u Hrvatskoj, učinjena epiduroskopija

U KBC-u Osijek, po prvi puta u Hrvatskoj, učinjena epiduroskopija
KBC Osijek

Započinjanjem epiduroskopije u Zavodu za liječenje boli Kliničkog bolničkog centra Osijek, Zavod je još jednom pokazao da je vodeći centar za liječenje boli u Hrvatskoj


U Kliničkom bolničkom centru Osijek dana 9.7.2024. po prvi puta u hrvatskom sustavu javnog zdravstva učinjena je epiduroskopija kod dvije bolesnice uz pomoć dr. Cossua iz Italije.

Zahvat su učinili dr. Ivan Omrčen, dr. sc. Dino Budrovac i izv. prof. Ivan Radoš uz pomoć cijelog medicinskog tima Zavoda za liječenje boli, Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje. Tim liječnik iz KBC-a Osijek prije malo više od dva mjeseca edukativno je boravio u bolnici u Olbiu na Sardiniji, gdje su bili na edukaciji za epiduroskopiju, a sada su se stekli uvjeti da se zahvat izvede i u KBC-u Osijek.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Epiduroskopija je zahvat gdje se kroz sakralni otvor ulazi endoskopom i vizalizira epiduralni prostor na ekranu sa balon kateterom ili fleksibilnom elektrodom, a pomoću fluorskopa (RTG aparata) na drugom ekranu se prati položaj balon katetera ili fleksibilne elektrode, kojima se mehanički i uz pomoć električne energije oslobađa epiduralni prostor od priraslica tj. ožiljnog tkiva koje se često razvija nakon operativnih zahvata na kralježnici, a koje je razlog ponovnog javljanja boli u području kralježnice ili duž donjih ekstremiteta.

Započinjanjem epiduroskopije u Zavodu za liječenje boli Kliničkog bolničkog centra Osijek, Zavod je još jednom pokazao da je vodeći centar za liječenje boli u Hrvatskoj i da s pravom nosi naziv centra izvrsnosti u liječenju boli (neuromodulaciju u liječenju boli) za Republiku Hrvatsku.
 


Izdvojeno

Reci što misliš!