Vijesti / Osijek

Ugašen u 15 minuta

Otkriven mogući uzrok požara u Josipovcu: ''Eksplodirale su dvije limenke spreja''

Otkriven mogući uzrok požara u Josipovcu: ''Eksplodirale su dvije limenke spreja''
Čitatelj/SiB.hr

Direktor tvrtke Folding Vlado Ivković izjavio je da je požar očito rezultat samozapaljenja miješane komunalne plastike

Sinoć je u josipovačkoj tvrtki Folding, koja se bavi zbrinjavanjem plastičnog otpada, izbio požar. Srećom, veće posljedice su izbjegnute zahvaljujući brzoj intervenciji pripadnika Javne vatrogasne postrojbe koji su vatru stavili pod kontrolu i ugasili. Požar je izbio na mjestu na kojemu se nalazi velika količina plastike, a točan uzrok bit će utvrđen policijskim očevidom.

Međutim, ono što se trenutno zna jest da je materijal koji je gorio bio nerazvrstan. Voditelj vatrogasne smjene u JVP Grada Osijeka Vjeko Pejić izjavio je da su bili ugodno iznenađeni postavljenim betonskim barijerama i pravilnošću postrojenja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Prvo smo lokalizirali požar, snizili temperaturu, zatrpali ga pjenom i potpuno sanirali", rekao je Pejić za HRT.

Požar plastike u Josipovcu
GORIO OTPAD Požar plastike u Josipovcu, vatrogasci brzom reakcijom spriječili ponavljanje ekološke katastrofe

Tijekom jutra policija je obavila očevid kako bi se utvrdio uzrok požara. Direktor tvrtke Folding Vlado Ivković izjavio je da je požar očito rezultat samozapaljenja miješane komunalne plastike.

"Na nadzornim kamerama vidjeli smo da se nešto zadimilo, a čak je i kiša padala u tom trenutku. No, vatrogasci su brzo reagirali i ugasili požar u 15-ak minuta. Očevid je završen i pronađene su dvije limenke spreja koje su eksplodirale zbog vanjskih utjecaja i visokih temperatura ovih dana'', zaključio je Ivković.


Izdvojeno

Reci što misliš!