Vijesti / Osijek

osnovna škola Ivana Filipovića

Osječka osnovna škola zabranila mobitele: "Sad moraju sami zapamtiti zadaću, ne zovu roditelje da im kažu"

Osječka osnovna škola zabranila mobitele:
Pixabay

"Ono što je puno bolje je to što oni nisu više u mogućnosti stalno zvati roditelje jer ono je prije bilo da im ja zadam nešto, a oni zovu roditelje da im se kaže što se treba napraviti kod kuće, sada moraju ipak zapamtiti što je na nastavi bilo, koje su njihove obaveze", kaže učiteljica razredne nastave Ivana Frančić

Od početka nove školske godine u Osnovnoj školi Ivana Filipovića nova pravila. Kako piše Slavonska televizija surfanje na telefonu zamijenilo je druženje vršnjaka na školskim hodnicima. Mnogima od njih to je teško palo, no ima i onih koji u cijeloj priči vide pozitivne strane.

Po dolasku na nastavu, mobiteli se odlažu u predviđene kutije te se spremaju u zbornicu u kojoj se čuvaju do kraja školskog dana. Ideja je to koju je osmislio ravnatelj Osnovne škole Ivana Filipovića u suradnji s drugim učiteljima još prošle godine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Na zadnjoj sjednici učiteljskog vijeća prošle školske godine smo se dogovorili idemo na jedan od projekata u kurikulum staviti „Škola bez mobitela“ i evo kada smo ga mi stavili, vidim da i dosta škola drugih se uključilo u taj način da djecu što više maknu od mobitela", kaže za sTV ravnatelj OŠ Ivana Filipovića Osijek Zlatko Kraljević.

Osim zabrane upotrebe mobitela, projektom je obuhvaćena i druga tehnologija koja se smije koristiti samo u nastavne svrhe ili iz zdravstveno opravdanog razloga.

"Po potrebi oni ih mogu dobiti, međutim svi znamo brojeve telefona njihovih roditelja i ako se nešto dogodi mi roditelje nazovemo da dođu po djecu, isto tako, ako oni trebaju zvati roditelje njihov mobitel je dostupan da se jave nekoj odgovornoj osobi", kaže Kraljević.

Za tu su odluku, ističe, imali puno razloga, a već sada uviđaju njene prednosti. Djeca su puno koncetriranija na satu, nema neželjenih snimanja pod odmorima, a i djeca se više druže pa se socijalizacija zasigurno povećala.

"Ono što je puno bolje je to što oni nisu više u mogućnosti stalno zvati roditelje jer ono je prije bilo da im ja zadam nešto, a oni zovu roditelje da im se kaže što se treba napraviti kod kuće, sada moraju ipak zapamtiti što je na nastavi bilo, koje su njihove obaveze", kaže učiteljica razredne nastave Ivana Frančić.

Više u prilogu STV-a:

 


Izdvojeno

Reci što misliš!