Vijesti / Osijek

priopćenje PU osječko-baranjske

Osječka policija odgovorila na prozivanja javnosti o zataškavanju smrti Mihaele

Osječka policija odgovorila na prozivanja javnosti o zataškavanju smrti  Mihaele
Marko Mrkonjic/PIXSELL

Iz PU osječko-baranjske Županijskom državnom odvjetništvu dostavili su sve prikupljene informacije i surađuju s njima kako bi razjasnili sve činjenice i okolnosti ovoga događaja

Želeći odgovoriti na medijske špekulacije i napise koji su se pojavili u javnosti, a koji su vezani uz tragičnu smrt 21-godišnje Mihaele Berak, iz PU osječko-baranjske poslali su priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

"S obzirom na medijske naslove i objave u vezi smrtnog stradavanja 21-godišnjakinje u kojima se policiju proziva za zataškavanje, obavještavamo javnost da su policijski službenici sve radnje u ovome postupku proveli temeljito, profesionalno i nepristrano. Također skrećemo pažnju kako je očevid proveden u suradnji sa zamjenicom Županijskog državnog odvjetnika.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Po prvim sumnjama osumnjičenik je bio uhićen za kazneno djelo „Prouzročenje smrti iz nehaja“ opisano u članku 113. Kaznenog zakona, a za koje je propisana značajno manja kazna zatvora, odnosno do pet godina.

Na temelju utvrđenih činjenica počinitelj je prijavljen za najteži, kvalificirani oblik kaznenog djela, odnosno događaj je prekvalificiran u „Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti“ iz članka 222. stavka 4. Kaznenog zakona u svezi kaznenog djela „Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom“ iz članka 215. stavka 1. i 3. Kaznenog zakona gdje je kazna zatvora zapriječena do osam godina.

mobitel
žalila se na policajca Iscurile poruke koje je Mihaela slala prije nego što je ubijena: "Opsesivan je, posesivan, poremećen. Manipulativan..."

Naglašavamo da je policija Županijskom državnom odvjetništvu dostavila sva prikupljena saznanja te i dalje s njima u suradnji poduzima daljnje mjere i radnje kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti događaja", stoji u priopćenju soječko-baranjske policije.


Izdvojeno

Reci što misliš!