Vijesti / Osijek

Postaje moderna kaznionica

Osječki zatvor seli na novu lokaciju, detalje projekta otkrio župan Anušić

Osječki zatvor seli na novu lokaciju, detalje projekta otkrio župan Anušić
Dubravka Petrić/PIXSELL

Iako župan Anušić nije mogao precizno navesti datume ili godine, optimistički se govori o mogućem početku izgradnje već 2025. godine

Prema izjavama župana Ivana Anušića za STV, izgleda da postoji plan za prenamjenu starog Poljoprivrednog fakulteta na Tenjskoj cesti u modernu kaznionicu koja će zadovoljavati sve zahtjeve Europske komisije.

Ovaj ambiciozni projekt vjerojatno će biti financiran putem norveškog fonda koji je izrazio volju i spremnost za podršku ovom projektu. Imovinsko-pravni odnosi, kako je istaknuto, ne bi trebali predstavljati značajan problem za rješavanje, što bi omogućilo relativno brz napredak u projektiranju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iako župan Anušić nije mogao precizno navesti datume ili godine, optimistički se govori o mogućem početku izgradnje već 2025. godine, ukoliko se projektiranje uspješno provede tijekom tekuće i sljedeće godine. Ova inicijativa ima potencijalne koristi kako za lokalnu zajednicu, tako i za pravosudni sustav, te će biti zanimljivo pratiti njezin razvoj u godinama koje dolaze.


Izdvojeno

Reci što misliš!