Vijesti / Osijek

Na području Gornjeg grada

Obnovljeni nogostupi na Vijencu Gorana Zobundžije, gradonačelnik najavio nove projekte u gradu

Obnovljeni nogostupi na Vijencu Gorana Zobundžije, gradonačelnik najavio nove projekte u gradu
osijek.hr

''U budućnosti planiramo i rekonstrukciju samoga središta grada, rekonstrukciju glavne tržnice te rekonstrukciju zgrade Hrvatskog narodnog kazališta''

Na Vijencu Gorana Zobundžije završeni su radovi na sanaciji dotrajalog nogostupa vrijedni 100 tisuća eura, a jučer ih je obišao osječki gradonačelnik Ivan Radić.

''Radovi trajali su dva i pol mjeseca, a izvela ih je gradska tvrtka Unikom. U ovoj smo godini već ulagali u Gradsku četvrt Gornji grad, a govorimo o nogostupu na Vijencu Augusta Cesarca, između Dječjeg vrtića Latica i Osnovne škole Vladimira Becića, kao i u Ulici kardinala Alojzija Stepinca'', rekao je gradonačelnik.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podsjetio je kako su prošle godine u toj gradskoj četvrti izvedeni radovi na sanaciji nogostupa u Našičkom naselju i na Gornjodravskoj obali, a zatim na sanaciji nogostupa i parkirališta u Ulici Hrvatske Republike, dok su na Vijencu Augusta Cesarca također izvedeni novi kolnik, novi nogostup i nova parkirališna mjesta. Najavio je i sanaciju nogostupa u Ilirskoj ulici.

''Uistinu je mnogo radova i nema stajanja. Od većih kapitalnih investicija, krenuli smo u dogradnju Dječjeg vrtića Latica, gdje ćemo proširiti njegove kapacitete. Vrijednost je radova 930 tisuća eura, od čega je preko 400 tisuća eura bespovratnih sredstava iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. U tijeku je i projekt Osijek 4 vrijedan preko 20 milijuna eura, a radovi koje Vodovod Osijek u sklopu toga projekta izvodi u Gundulićevoj ulici vrijedni su 6,5 milijuna eura. Traje i modernizacija tramvajske infrastrukture vrijedna preko 30 milijuna eura te ide svojim tijekom. U Gornjem gradu izvedeni su radovi od Radićeve, Kašićeve, Kačićeve i dio Strossmayerove. To je sve preduvjet za dolazak novih niskopodnih tramvaja, za koje smo nedavno potpisali ugovor vrijedan 25 milijuna eura'', rekao je Radić.

Izvijestio je i kako je izrađeno idejno rješenje za proširenje OŠ Vladimira Becića kako bi učenici mogli ići u jednosmjensku nastavu, a kao najveći kapitalni infrastrukturni projekt na području Gornjeg grada gradonačelnik je izdvojio izgradnju podvožnjaka u Ulici sv. L. B. Mandića.

''U budućnosti planiramo i rekonstrukciju samoga središta grada, rekonstrukciju glavne tržnice te rekonstrukciju zgrade Hrvatskog narodnog kazališta'', najavio je.

Direktor Unikoma Igor Pandžić pojasnio je kako su radovi na sanaciji nogostupa na Vijencu Gorana Zobundžije obuhvatili uklanjanje postojećeg nogostupa, ugradnju novog nosivog kamenog sloja sa stabilizacijom te postavljanje novog asfaltnog sloja. Postavljeni su i novi rubnjaci.

Nogostup je saniran u cijelom naselju Vijenca Gorana Zobundžije u dužini od 560 metara i širini 1,35 metara. Također, sanirani su pješački prilazi prema zgradama, odnosno prema 20 ulaza u zgrade. Na svim prilazima pješačkim prijelazima rubnjaci su upušteni radi olakšanog kretanja djece, starijih osoba i osoba s posebnim potrebama.

Predsjednik Vijeća Gradske četvrti Gornji grad Luka Došen izrazio je zadovoljstvo izvedenim radovima, posebice jer je povećana razina sigurnosti u prometu, a s njim se složila i stanarka ove ulice Lucija Rukavina.

''U ovom naselju s obitelji i djecom živim desetak godina i zaista je mnogo učinjeno za kvalitetu života. Nogostupi su nam bili jako loši, a samim time i opasni. Zahvaljujem Gradu i gradonačelniku što su nas čuli'', navela je.


Izdvojeno

Reci što misliš!