Vijesti / Osijek

ukupno 1,5 milijuna

Sabor prihvatio amandman na rebalans proračuna: Osijeku još 600 tisuća eura za borbu s komarcima

Sabor prihvatio amandman na rebalans proračuna: Osijeku još 600 tisuća eura za borbu s komarcima
Davor Javorovic/PIXSELL

Grad Osijek je za borbu protiv komaraca ove godine već osigurao 700 tisuća eura, Osječko-baranjska županija se u uključila s 200 tisuća, tako da s ovih dodatnih 600 tisuća na raspolaganju imamo 1,5 milijun eura, rekao je osječki gradonačelnik

Upravo je u Saboru prihvaćen amandman na rebalans proračuna koji će Gradu Osijeku osigurati dodatnih 600 tisuća eura za borbu protiv komaraca, izvjestili su nas iz Gradske uprave Grada Osijeka.

„Zahvaljujem Vladi i saborskim zastupnicima što su prihvatili ovaj amndman. Komarci nisu samo javno-zdravstveni problem. Oni su i gospodarski problem. Drago mi je što nismo sami u toj borbi i što imamo podršku Vlade. Grad Osijek je  za borbu protiv komaraca ove godine već osigurao 700 tisuća eura, Osječko-baranjska županija se u uključila s 200 tisuća,  tako da s ovih dodatnih 600 tisuća  na raspolaganju imamo 1,5 milijun eura. Zbog velikih kiša i visokog vodostaja bit će ovo zahtijevna godina. No,  i za to smo našli rješenje. Tretmani “zemlja-zrak”, kada u 24 sata istovremeno tretiramo i  iz zraka i sa zemlje područje cijeloga grada, ali i šire (jer smo detektirali da nam 95% komaraca stiže iz okolnih općina koje su smještene u poplavnom području), pokazali su se učinkoviti. U suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo OBŽ  kontorliramo učinkovitost tretmana i ukoliko je ona ispod 50% izvođači su dužni o svom trošku ponoviti tretman. Prvi puta uključili smo i općine u prstenu oko Osijeka u ovu borbu. Prvi puta nakon 14 godina iz zraka se tretira naseljeno područje Osijeka.", izjavio je osječki gradonačelnik Ivan Radić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!