Vijesti / Osijek

uskoro stiže Ful' dobro pivo

Završena prva etapa ulaganja Osječke pivovare u samoodrživost – potrošači pohrlili za Crnim Radlerom

Završena prva etapa ulaganja Osječke pivovare u samoodrživost – potrošači pohrlili za Crnim Radlerom
Osječka pivovara

Projekt postizanja samoodrživosti dugoročno je ulaganje koje će pomoći Osječkoj pivovari da, između ostalog, neometano nastavi proizvodnju Osječkog Crnog Radlera, jedinog piva takve vrste na hrvatskom tržištu

Osječka pivovara službeno je završila prvu etapu procesa kojim želi postići samoodrživost. Riječ je o projektu u koji pivovara ulaže više od 3,5 milijuna eura, a sve s ciljem smanjenja troškova poslovanja. To se ponajprije odnosi na ključnu sirovinu Osječke pivovare – tehnološku paru, koja je u zadnjih devet mjeseci porasla za čak 530 posto. Izgradnja postrojenja za proizvodnju pare pivovari će pomoći u regulaciji visokih cijena proizvodnje pića.

Upravo su zbog ulaganja u samoodrživost punjenje i distribucija bili nakratko obustavljeni, no sada je novi proces proizvodnje u punom pogonu – iskusni slavonski pivari njime su napunili prvi milijun boca. Dok punjenje i distribucija svih pića teče neometano, Osječka pivovara svoje je proizvode isporučila prodajnim partnerima, pa se tako omiljena piva Osječko Crni Radler i Osječko već nalaze na policama kupaca.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Smanjenje rezervi piva dogodilo se zbog rekonstrukcije automatizacije vrionog podruma i filtracije te sklapanja novih ugovora s kupcima, ali ovaj veliki posao sada je iza nas. Napunili smo prvi milijun boca piva proizvedenih pod novim procesima i izuzetno smo zadovoljni rezultatima. Nove količine već su u pripremi i sve ide prema planu“, rekao je tehnolog, Allen Andrašek iz Osječke pivovare.

U Osječkoj pivovari neizmjerno su ponosni na svoja piva koja se i nakon više od tri stoljeća beskompromisno proizvode po tradicionalnoj recepturi. Prije svega, na Osječko, svijetlo pivo bez ikakvih aditiva koje se i dalje pravi na način kako su ga radili izvorni majstori pivari, te Osječko Crni Radler, prepoznatljivo osvježavajuće piće koje je jedino na hrvatskom tržištu uspješno spojilo crno pivo i voćni sok.

No iako im je tradicija važna nit vodilja u svakodnevnoj proizvodnji piva, u Osječkoj pivovari se ne libe uvesti novosti u radne procese.

Tako je završetkom prve etape ulaganja u samoodrživost pokrenuta linija za punjenje i pakiranje limenki za Osječki Crni Radler. U liniju je uloženo 3 milijuna kuna — i prema trenutnim pokazateljima, investicija izgleda opravdano. Potrošači su u velikoj mjeri pokazali interes za tim jedinstvenim ljetnim pićem, pa u Osječkoj pivovari već sada, čak i prije početka ljetne sezone, računaju na to da će za punjenje trebati angažirati i vanjske punionice.

Osječki Crni Radler u limenci naći će se u većim nacionalnim trgovačkim lancima — Konzumu, Plodinama, Sparu i Pevexu.

“Nove količine Osječko Crnog Radlera krenule su prema tržištu, a ponosni smo jer se pune na našoj novoj liniji. Sve radimo in house i jako smo zadovoljni kako napredujemo. Prošli mjeseci su bili izazovni, ali jako smo zadovoljni s postignutim”, rekao je  voditelj održavanja, Predrag Lovrić iz Osječke pivovare.

Osim na domaćem tržištu, ovaj unikat hrvatskog pivarstva izrazito je popularan i u neposrednom susjedstvu. Prodaja Osječkog Crnog Radlera u Sloveniji dostigla je čak 15 posto prodaje u Hrvatskoj, a potražnja na stranim tržištima neprestano raste — doslovno se traži limenka više. Kako navode trgovački putnici iz Osječke pivovare, to ne bi trebalo nikoga čuditi, jer riječ je o proizvodu za koji “nema negativne riječi”.

U čemu je tajna?

U Osječkoj pivovari ističu — tradicionalni način proizvodnje, bez kompromisa prema kvaliteti. Jednako kao i sa svakim drugim pivom u Osječkoj pivovari, tako i proizvodnja Osječkog Crnog Radlera započinje točno 23 dana prije punjenja. Time receptura ostaje nepromijenjena.

„360 godina stvaramo beskompromisno pivo, po recepturama kao i prvog dana. To je jedini način da našim potrošačima pružimo jednaku kvalitetu kojoj su već godinama vjerni. Još jednom se želimo zahvaliti i svim našim suradnicima koji su svojim strpljenjem dali podršku ovom velikom projektu. Sigurni smo da radimo najbolju stvar i za Osječku pivovaru, i za sve njezine potrošače“,  rekla je direktorica marketinga, Andreja Komak, iz Osječke pivovare.

Plan rekonstrukcije i daljnjeg ulaganja u proizvodnju i proizvodne procese se nastavlja, a do privremene obustave proizvodnje ne bi trebalo doći. Također, najavljeno je i plasiranje Ful' dobrog piva koji uskoro stiže na tržište.


Izdvojeno

Reci što misliš!