Vijesti / Osijek

zapad se ne ruši

A što će biti s Gradskim vrtom kad nogometaši isele? Iz Grada Osijeka otkrili planove

A što će biti s Gradskim vrtom kad nogometaši isele? Iz Grada Osijeka otkrili planove
nk-osijek.hr

Plan Grada Osijeka je da Gradski vrt prilagodi kriterijima atletskog sporta i postane suvremeni, polivalentni stadion koji će zadovoljiti sve kriterije potrebne za obavljanje profesionalne i rekreativne sportske aktivnosti te uvjete za organizaciju raznih sportskih natjecanja

NK Osijek u subotu igra svoju posljednju utakmicu na stadionu Gradski vrt, a od iduće sezoni ide u svoj novi dom na Pampasu. Brojni se pitaju, što će sad biti s Gradskim vrtom kad nogometni klub iseli?

Dio odgovora dobili smo već protekle nedjelje kad je Kohorta na utakmici Ženskog nogometnog kluba razvila poruku ‘‘Neka vas prati sreća ovim tlom. Dobrodošle u Gradski vrt – vaš novi dom‘‘. A stadion je od prije i dom Atletskog kluba Osijek.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gradonačelnik Ivan Radić najavio je i da će se stadion rekonstruirati.

"Rekonstrukcija Gradskog vrta naš je strateški projekt vrijedan 6 milijuna eura kojeg planiramo sufinancirati putem ITU mehanizma, a prijava projekta išla bi tijekom 2024. godine, nakon što se izradi projektna dokumentacija", najavio je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić i dodao kako je u pregovorima i s predsjednikom HNS-a Marijanom Kustićem da Gradski vrt postane kamp ženske reprezentacije, pišu Sportske novosti.

Plan Grada Osijeka je da Gradski vrt prilagodi kriterijima atletskog sporta i postane suvremeni, polivalentni stadion koji će zadovoljiti sve kriterije potrebne za obavljanje profesionalne i rekreativne sportske aktivnosti te uvjete za organizaciju raznih sportskih natjecanja.

Što se tiče zapadne tribine, bilo je govora da bi se ona mogla srušiti, no sada je u planu je izrada analize i studije kojom će se utvrditi može li se ona iskoristiti kao prostor za drugu namjenu.

‘‘Ideja je da se vanjske plohe tribine iskoriste za proizvodnju električne energije iz sunca postavljanje FN panele uz korištenje elemenata zelene infrastrukture. Postavljanjem navedenog zatvorio bi se prostor ispod tribine koji bi se tada mogao pretvoriti i korisni prostor za sport i kulturu,‘‘ odgovorili su iz Grada Osijeka Sportskim novostima.

Također, na prostoru bivšeg speedwaya plan je rekonstruirati nekadašnji Perivoj Gradski vrt.

 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!