Vijesti / Osijek

hrvatske ceste najavljuju

Osijek će dobiti još jedan most, ali i novu sjevernu obilaznicu

Osijek će dobiti još jedan most, ali i novu sjevernu obilaznicu
Ivica Benić/SiB.hr

Prometna vizura grada mogla bi se potpuno izmijeniti u narednim godinama

Brojni infrastrukturni projekti realiziraju se na području Osijeka, a neki novi su u planu i pripremi.

Željko Lijić, voditelj Odjela za tehničke poslove u Hrvatskim cestama, Poslovna jedinica Osijek, gostovao je u prilogu Mladena Kovačevića na Osječkoj televiziji i govorio o nekima od njih.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Aktualni projekt je onaj koji se odnosi na rekonstrukciju ulice Josipa Jurja Strossmayera gdje se u sklopu projekta GPP-a planira izmještanje tramvajske pruge u desni trak sadašnje ceste dok će pojas između ceste i kuća dobiti drvored te biciklističku i pješačku stazu.

Pripremu ovih projekata financira Europska unija, a izgledno je kako će ista financirati i i radove na drugoj fazi rekonstrukcije od kuće do kuće, a taj će projekt akceptirati onaj koji je u tijeku, a odnosi se na izmještanje tramvajske pruge.

Ono o čemu se do sad nije puno govorilo jesu planovi izgradnje novih prometnica u gradu i oko grada.

"Planira se most preko Drave u produžetku Kanižlićeve ulice i jednu sasvim novu prometnu vizuru i povezivanje na buduću sjevernu obilaznicu koja bi išla parelalno s rijekom Dravom i u prvoj fazi se spojila na državnu cestu D7 prema Višnjevcu i Belom Manastiru", rekao je Lijić.

Taj je projekt tek u idejnoj fazi, ali i izgledan jer je potrebno rasteretiti prometni pravac od zapada prema istoku uslijed izgradnje stadiona i I. gimnazije. Prema Lijićevim riječima, taj projekt bi se mogao realizirati uz podršku svih aktera kroz pet godina.

 

 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!