Vijesti / Osijek

FOTO

Širi se fotografija glodavca među hranom u poznatoj pekari u Osijeku

Širi se fotografija glodavca među hranom u poznatoj pekari u Osijeku
Reddit

Poslovnica je odmah bila zatvorena u suradnji s jednom tvrtkom za deratizaciju i nadležnim službama te je dućan detaljno očišćen, a svi proizvodi uništeni

Brojni su zgroženi fotografijom iz jedne od poslovnica popularnog lanca pekara Mlinar u Osijeku. Naime među pekarskim proizvodima, uočen je glodavac!

Iz Mlinara su za Index.hr potvrdili vjerodostojnost fotografije te rekli kako su tvrtka sa 100 godina tradicije te im je zdravstvena ispravnost i kvaliteta iznimno važna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

“Redovito obnavljamo i kontroliramo sve naše procese vezane uz ispravnost naših prehrambenih proizvoda, a naše su unutrašnje procedure često čak i strože od međunarodno prihvaćenih i zakonodavnih standarda za sigurnost hrane poput ISO 14001, HACCP i IFS. Svi ti procesi i standardi uključuju i mjere dezinfekcije i deratizacije koje redovito obavljamo u suradnji sa za to ovlaštenim tvrtkama”, navodi Mlinar.

No, ne niječu kako je glodavac ipak došao do njihovog proizvoda unatoč visokim standardima rada s hranom. Konkretno, zabilježili su dva odvojena incidenta (raniji u Crikvenici) u razmaku od tri godine.

“U prirodi i u urbanim sredinama glodavci se uvijek kreću oko skladišta s hranom, a u zimskome razdoblju češće nego inače ulaze u prostore u potrazi za hranom, jednako kao i toplinom. U oba navedena slučaja, u susjedstvu naših poslovnica dešavali su se bučni i zahtjevni građevinski radovi koji su, uz činjenicu da poslovnice nisu hermetički zatvorene zbog kontakta s kupcima, bili najvjerojatniji razlozi ovih intruzija”, objašnjavali su iz Mlinara.

Nastavili su i kako je uprava tvrtke u oba incidenta s glodavcima bila obavještena od strane zaposlenika, a obaviještena je i Sanitarna inspekcija.

Poslovnica je odmah bila zatvorena u suradnji s jednom tvrtkom za deratizaciju i nadležnim službama te je dućan detaljno očišćen, a svi proizvodi uništeni.

Izvor: Reddit

Uz prvu deratizaciju koja je bila odmah napravljena, druga je uslijedila nakon nekoliko dana.

 “Naša poslovnica u Osijeku kao dodatnu je mjeru opreza prošla i kompletno preuređenje u kojem smo pregledali i otklonili i eventualne druge opasnosti od ulaska glodavaca te je puštena u redovan rad nakon što smo u suradnji s nadležnim službama još jednom utvrdili da nema opasnosti za zdravlje naših potrošača”, zaključili su iz Mlinara svoje reagiranje na fotografiju glodavca među njihovim proizvodima.


Izdvojeno

Reci što misliš!