Vijesti / Osijek

gotovo milijun eura

Gradu Osijeku velik iznos za dovršetak dvorane u Kulturnom centru

Gradu Osijeku velik iznos za dovršetak dvorane u Kulturnom centru
Ivica Benić/SiB.hr

Povjerenstvo za gradnju, rekonstrukciju i opremanje kulturne infrastrukture u 2023. godini vrednovalo je programe u skladu s kriterijima Poziva

Gostujući na predstavljanju Bijelo-plave revije u velikoj dvorani Kulturnog centra u Osijeku, gradonačelnik Ivan Radić najavio je kako će se ovaj objekt uskoro urediti, a Osijek dobiti novu modernu dvoranu u kojoj će se moći održavati brojna kulturna i koncertna događanja.

Njegove riječi osnažila je i odluka Ministarstva kulture i medija koje je dodijelilo više od 7 i pol milijuna eura za programe gradnje, rekonstrukcije i opremanja kulturne infrastrukture u 2023. godini, a od čega znatan dio pripada upravo kapitalnom projektu Kulturnog centra.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tako će Gradu Osijeku pripasti 926 tisuća eura za privođenje namjeni koncertno-kazališne dvorane Kulturnog centra - uređenje i opremanje, dok će se razlika pronaći u proračunu grada za ovu godinu.

"Povjerenstvo za gradnju, rekonstrukciju i opremanje kulturne infrastrukture u 2023. godini vrednovalo je programe u skladu s kriterijima Poziva. Za gradnju, rekonstrukciju i opremanje kulturne infrastrukture će tako u 2023. godini biti podržano: 16 programa digitalizacije i opremanje kinoprikazivačke infrastrukture u ukupnom iznosu od 619.815,48 eura, 82 programa gradnje i rekonstrukcije kulturne infrastrukture te prilagodbe kulturne infrastrukture za pristup osobama s invaliditetom i djeci i mladima s teškoćama u razvoju s iznosom od 4.693.427,31 eura, 91 programa nabave informatičke opreme u iznosu od 213.270,77 eura te 90 programa opremanja za koje je odobreno 2.053.885,80 eura", poručili su iz Ministarstva."Osijek će nakon dugog niza godina konačno dobiti ono što zaslužuje, a to je koncertna dvorana. Ovih dana pokrećemo javnu nabavu za njezin dovršetak. Na taj način stvaramo nove vrijednosti, jer osim što će donijeti nove kulturne sadržaje, očekujemo i nove turiste, a time i pojačanje turizma i gospodarstva", istaknuo je gradonačelnik Radić prošlog ljeta na predstavljanju programa Osječkog ljeta kulture..

Osim ovog projekta, dio kolača pripasti će i osječkom Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića za njegove projekte poput obnovu rasvjete i krovišta, HNK u Osijeku dobio je 66 tisuća eura za investicijsko održavanje i opremanje, Gradske galerija Waldinger sredstva će dobiti za LED rasvjetu kao i Gradska knjižnica za neke manje projekte. Sredstva su dobile i druge kulturne ustanove u Slavoniji i Baranji.


Izdvojeno

Reci što misliš!