Vijesti / Osijek

Matej Vujanić

Student EFOS-a među TOP 3 u odabiru Hanfe za najbolje znanstvene i stručne radove 2022

Student EFOS-a među TOP 3 u odabiru Hanfe za najbolje znanstvene i stručne radove 2022

Prošle godine studentica EFOS-a Mirna Jokić plasirala se u TOP 3, a ove godine ponovno ostvarenje ovakvog velikog rezultata od strane studenta Mateja Vujanića

U zagrebačkom Hotelu Dubrovnik održano je svečano uručenje Godišnje nagrade Hanfe studentima za najbolje znanstvene i stručne radove za 2022. godinu. U natjecanju koje već godinama karakterizira jaka i vrlo perspektivna konkurencija, mjesto među troje najboljih studenata zaslužio je i Matej Vujanić, student Ekonomskog fakulteta u Osijeku, koji je u sklopu svečanosti imao priliku prezentirati svoj rad okupljenima. Treće mjesto i prigodnu nagradu Hanfe Matej je osvojio suvremenim, i u današnjem društvenom kontekstu relevantnim radom na temu „ESG fondovi – predvodnici održivog ulaganja“, koji je napisan pod mentorstvom prof. dr. sc. Domagoja Sajtera.

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa), krovna organizacija za nadzor financijskih tržišta, financijskih usluga te pravnih i fizičkih osoba koje te usluge pružaju, tradicionalno je zaključila svoj natječaj za najbolje znanstvene i stručne radove svečanom dodjelom studentskih nagrada u Hotelu Dubrovnik. S primarnim ciljem poticanja studenata na kritičko razmišljanje o financijskim aspektima nekih od društveno najvažnijih pitanja današnjice,  studenti su na izbor dobili šest ponuđenih tema:  InsurTech – potencijal za industriju osiguranja i njezine korisnike, Decentralizirane financije – prijetnja ili katalizator razvoja financijskih usluga?, ESG fondovi – predvodnici održivog ulaganja?, Prediktivna analitika u predviđanju trendova i donošenju investicijskih odluka, Digitalizacija i kibernetička sigurnost – izazovi i prilike i Održivost javnih financija u ekonomskim postcovid okolnostima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon prošlogodišnjeg plasmana studentice EFOS-a Mirne Jokić u TOP 3, ponovno ostvarenje ovakvog velikog rezultata od strane studenta Mateja Vujanića još je jedan u nizu dokaza kako Ekonomski fakultet u Osijeku nedvojbeno stoji uz bok najrespektabilnijim visokoobrazovnim ustanovama u Hrvatskoj, ali i regiji. Osim toga, iznimno konkurentan plasman u dvije uzastopne godine također je potvrda i iznimne osobne kvalitete te predanosti studenata EFOS-a, kao i sustavnog rada Fakulteta na obogaćivanju studijskih programa te pružanja najsuvremenijih znanja i vještina za uspješno snalaženje na tržištu rada.  

„U ime cijelog Ekonomskog fakulteta u Osijeku od srca čestitam našem Mateju i njegovom mentoru, profesoru Domagoju Sajteru, na ovom zaista sjajnom postignuću. S obzirom na to da naši studenti već godinama sudjeluju na ovom važnom i izrazito konkurentnom natjecanju, itekako smo svjesni koliko je truda, predanosti i znanja potrebno za ovako visok plasman. Kao visokoobrazovnu instituciju kojoj akademska izvrsnost predstavlja jedan od najviših ideala, uvijek nas veseli vidjeti ovako kvalitetne radove vrijednih i perspektivnih mladih ljudi iz svih krajeva Lijepe naše, no najviše nas veseli vidjeti upravo naše studente u samom vrhu i još k tome dvije godine za redom, što potvrđuje kako smo kao Fakultet nedvojbeno na pravom putu“, poručio je prof. dr. sc. Boris Crnković, dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku.


Izdvojeno

Reci što misliš!