Vijesti / Osijek

ne vozite napamet

Postavljena dodatna regulacija, raskrižje Strossmayerove i Kanižlićeve sigurnije za promet

Postavljena dodatna regulacija, raskrižje Strossmayerove i Kanižlićeve sigurnije za promet

Postavljeni su dodatni znakovi i upozorenja na obje ceste

Prvi dani nove regulacije prometa na križanju vrlo prometnih gradskih ulica, onih Josipa Jurja Strossmayera i Antuna Kanižlića u Osijeku, donijeli su brojne probleme vozačima.

Unatoč iscrtanoj novoj prometnoj signalizaciji, brojni vozači vozili su napamet i po inerciji pa ne čudi i prometna nezgoda koja se dogodila.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zbog toga su očito u Hrvatskim cestama koje su zadužene za ovu cestu odlučili postaviti dodatnu prometnu signalizaciju na ovo raskrižje i tako ipak osigurati bolju protočnost prometa, ali i povećati sigurnost za sve vozače.

kod novog stadiona Vozači, oprez: Nova prometna regulacija na križanju Strossmayerove i Kanižlićeve

Tako je prometni trak iz smjera Retfale, a koji je prenamijenjen za skretanje prema novoj prometnici prema stadionu Pampas, potpuno blokiran za promet s obzirom da je sami produžetak Kanižlićeve ulice zatvoren za promet do otvaranja samog stadiona. Također, na prilazima raskrižju postavljene su i table koje alarmiraju vozače kako se približavaju raskrižju na kojem je postavljena nova regulacija prometa.

Posebno je kritičan put za vozače koji se voze Strossmayerovom ulicom iz smjera centra grada prema Retfali jer je nekad traka za skretanje u lijevo postala dodatna traka za vožnju ravno pa je nužno, ako se vozite u krajnje desnoj traci, provjeriti nadire li vozilo s vaše lijeve strane prije nego se prestrojite u lijevu traku.

Vozače podsjećamo i kako je brzina vožnje na ovoj prometnici ograničen na 50 kilometara na sat, a na dva mjesta postavljene su i kamere koje bilježe brzinu, odnosno njezino prekoračenje.


Izdvojeno

Reci što misliš!