Vijesti / Osijek

„Igrajmo se“

OŠ Vijenac obilježava 59. obljetnicu svojega rada prigodnim programom

OŠ Vijenac obilježava 59. obljetnicu svojega rada prigodnim programom
OŠ Vijenac

Cilj je u opuštajućem ozračju družiti se s učenicima kroz različite zanimljive igre i uživati u Danu škole

Povodom 59. obljetnice Osnovne škole Vijenac pripremljen je bogat program koji će se održati od 28. studenoga do 2. prosinca u prostorijama škole. Cilj je u opuštajućem ozračju družiti se s učenicima kroz različite zanimljive igre i uživati u Danu škole.

Ove su godine učenici izabrali temu „Igrajmo se“. Učenici od 1. do 4. razreda igrali su se bojama te su izradili prekrasne, maštovite i originalne radove u različitim tehnikama (akvarel, tempere, kolaž, pastele, flomasteri…) koji su izloženi u predvorju škole, a bit će objavljeni i na mrežnoj stranici škole.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Učenici koji polaze produženi boravak izradili su slova i napisali rečenicu, a da biste ju pročitali morate se dobro potruditi jer boje titraju pred očima. Poruka je „Neka igra nikada ne prestane“. Izložba će biti otvorena u ponedjeljak, 28. studenoga, kada započinje obilježavanje Dana škole. Tada će učenici viših razreda predstaviti svoje kreativne uratke na modnoj reviji koju će nositi učenici 5. razreda.

Učenici su se igrali i zvukovima te će zbor izvesti svoj kratki program, a uvijek izvrsni učenici - bubnjari predstavit će svoju igru na bubnjevima. Učenici razredne nastave, njih 105, zajedno će izvesti glazbenu igru.

U srijedu, 30. studenoga od 8 sati svi učenici škole sudjelovat će u svim igrama koje su za njih pripremili njihovi učitelji. Za učenike razredne nastave učiteljice su pripremile sljedeće igre: Išla majka s kolodvora; Bako, bako, kol´ko ima sati?; Drvena Marija 1,2 i 3; Čvorak, čvorak; Karike na marike; Školica u krug; Stare košare; Plesne igre; Jezične igre; XO; Čovječe glupiraj se; Just dance; Glazbene igre. Za učenike predmetne nastave parovi učitelja pripremili su igre u skladu sa svojim nastavnim predmetom: Igrajmo se kemikalijama; Matematičke igre; Računalne igre kroz povijest; Kviz -Putujmo Biblijom; Igrajmo se riječima; Team building; Makedonske i albanske dječje igre; Plešemo šetalicu koju će svi učenici predmetne nastave, njih 125, otplesati na školskom igralištu u 11,30 sati.

U srijedu poslijepodne, od 15 do 18,30 sati, bit će prva prodajna izložba Učeničke zadruge Vijenac koja je osnovana ove školske godine, a održat će se u prostoru škole. Učenici i učitelji za zadrugu su radili različite upotrebne predmete pa će se tu pronaći maštoviti privjesci, magnetići oslikani rukom učenika, posađene mlade biljke, posijana pšenica, naušnice, privjesci, pahuljice, graničnici za knjige, patuljci, staklenke, svijećnjaci, kutijice za olovke, ukrasne vrećice, čestitke, sapuni, nakit za božićno drvce i još puno toga.

Nadamo se da će roditelji i građani prepoznati originalan i maštovit rad učenika i učitelja i podržati rad Učeničke zadruge Vijenac. Nakon održanih programa sve će biti objavljeno na mrežnoj stranici OŠ Vijenac.


Izdvojeno

Reci što misliš!