Vijesti / Osijek

investicija vrijedna 2,3 milijuna kuna

U Cvjetkovoj ulici u Donjem gradu obnovljeni vodoopskrbna mreža i sustav odvodnje

U Cvjetkovoj ulici u Donjem gradu obnovljeni vodoopskrbna mreža i sustav odvodnje
Grad Osijek

Radove je u četvrtak obišao gradonačelnik Ivan Radić sa suradnicima podsjetivši kako su na području Osijeka u tijeku i druge velike vodnokomunalne investicije

U Cvjetkovoj ulici u osječkom Donjem gradu završili su radovi na rekonstrukciji i izgradnji vodoopskrbne mreže i sustava odvodnje s cjelovitom rekonstrukcijom svih prometnih površina. Investicija je to Grada Osijeka i osječkog Vodovoda vrijedna oko 2,3 milijuna kuna.

Radove je u četvrtak obišao gradonačelnik Ivan Radić sa suradnicima podsjetivši kako su na području Osijeka u tijeku i druge velike vodnokomunalne investicije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Rekonstruira se i vodoopskrbna mreža te sustav odvodnje u Čvrsničkoj ulici, Stadionskom naselju i u Svilajskoj, Vrijednost tih radova je gotovo osam milijuna kuna. Uskoro kreće realizacija velikog projekta, takozvanog Projekt Osijek 4, vrijednog preko 100 milijuna kuna. Projekt obuhvaća rekonstrukciju i izgradnju vodoopskrbne i kanalizacijske mreže u Gundulićevoj, Sljemenskoj, Kolodvorskoj i Kapelskoj ulici, te u dijelu Vukovarske i Stepinčeve, kao i izgradnju vodovodne mreže u Višnjevcu", izvijestio je gradonačelnik.

Dodao je kako su pri kraju radovi na izgradnji pročistača otpadnih voda, najvećeg i najmodernijeg u Hrvatskoj, te da bi do proljeća iduće godine trebao biti pušten u rad. Taj je projekt vrijedan gotovo 230 milijuna kuna, od čega se 73 posto financira europskim sredstvima, dok je 10 posto financirano iz državnog proračuna, 10 posto sredstvima Hrvatskih voda, a preostalih 7 posto osiguravaju Grad Osijek i Općina Čepin.

"Puno ulažemo u sve dijelove grada, pa tako i u Donji grad. Nedavno smo obnovili Mostarsku ulicu, vrijednost radova je gotovo milijun kuna. Sanirali smo i Gupčevu ulicu. Postavit ćemo rasvjetu u Lađarskoj, Ciglarskoj i u Ulici Vrbik. Nedavno smo u Donjem gradu otvorili i reciklažno dvorište, vrijedno četiri milijuna kuna. Za Dan ove gradske četvrti otvorili smo i promenadu, a do kraja iduće godine ostvarit ćemo stoljetni san mnogih generacija Osječana te spojiti Gornji i Donji grad investicijom vrijednom preko 100 milijuna kuna", kazao je gradonačelnik Radić.

Marko Eljuga, član Uprave Vodovoda, pojasnio je kako je dužina zahvata na sustavu vodoopskrbe iznosila 200 metara, a na sustavu odvodnje 150 metara, te da su postavljeni novi kanalizacijski i vodoopskrbni cjevovodi. Rekonstruirani su i svi vodovodni i kanalizacijski priključci, a nakon što je Vodovod završio radove sanirani su nogostup i kolnik u cjelovitoj dužini ulice.


Izdvojeno

Reci što misliš!