Vijesti / Osijek

učestala kašnjenja

Magla stvara probleme u Zračnoj luci Osijek

Magla stvara probleme u Zračnoj luci Osijek
Ilustracija (Slavko Midzor/PIXSELL)

Posljednjih nekoliko dana gusta magla stvara probleme u redovnom odvijanju zračnog prometa u Zračnoj luci Osijek

Magla je protekle subote stvorila dosta problema nogometašima Osijeka i Dinama koji su ipak uspjeli do kraja odigrati svoju utakmicu u Gradskom vrtu. No osječkoj Zračnoj luci magla stvara ipak dosta veće probleme i već danima se  bilježe značajna kašnjenja u redovnom zračnom prometu, osobito na letovima Trade Aira.

Naime, kako piše portal Croatian aviation, još prošle zime Zračna luka Osijek mogla je biti otvorena za slijetanja i polijetanja zrakoplova u slučaju lošije vidljivosti, no Hrvatska kontrola zračne plovidbe je u međuvremenu revidirala svoju dokumentaciju zbog zastarjele infrastrukture, pa sada zrakoplovi ne mogu ni slijetati ni polijetati u slučaju horizontalne vidljivosti manje od 800 metara.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zrakoplov Trade Aira koji prometuje na domaćim linijama baziran u Osijeku, pa magla koja je ovdje u ovo doba godine učestala pojava, stvara toj kompaniji, ali i svim putnicima, dosta problema.

Samo za primjer, ovog ponedjeljka, 31. listopada, zrakoplov je iz Osijeka za Pulu poletio u 12 sati i 40 minuta (umjesto u 9 sati ujutro), a isti slučaj se ponovio i prekjučer, kada je zrakoplov prema Rijeci poletio s gotovo 3 sata kašnjenja. 31. listopada otkazana je i rotacija Croatia Airlinesa između Munchena i Osijeka.

10 letova tjedno Osijek od danas ponovno zračnim linijama povezan sa Zagrebom i morskim destinacijama

Nedavno je najavljeno veliko ulaganje u Zračnu luku, prije svega u izgradnju dodatnog gatea zbog ulaska u Schengen, ali upitno je koliko će ta ulaganja pomoći s ovim problemom piše Croatian aviation.


Izdvojeno

Reci što misliš!