Vijesti / Osijek

investicija od 18 milijuna kuna

U osječkoj Industrijskoj zoni Nemetin otvorena tvornica za proizvodnju telekomunikacijskih i elektro ormara

U osječkoj Industrijskoj zoni Nemetin otvorena tvornica za proizvodnju telekomunikacijskih i elektro ormara
Grad Osijek

Comcross Croatia trenutačno zapošljava oko 50 ljudi. Svoje su usluge najčešće izvozili u Njemačku, no sada se, kako je pojasnio Ribić, vraćaju na hrvatsko tržište želeći ostvariti brojku od 120 zaposlenih koliko su imali prije pandemijske krize

U osječkoj Industrijskoj zoni Nemetin u četvrtak je službeno otvorena poslovna zgrada s proizvodnim pogonom i trening centrom tvrtke Comcross Croatia. Investicija u impozantni objekt od 1800 kvadratnih metara vrijedna je 18 milijuna kuna, a proizvodit će telekomunikacijske i elektro ormare.

Tvornicu su svečano otvorili gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić i direktor Comcrossa Slobodan Ribić, koji ju je tom prigodom nazvao krunom dosadašnjeg poslovanja tvrtke.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"U izgradnju i opremanje uloženo je 18 milijuna kuna, od čega je osam milijuna uloženo samo u proizvodni pogon. Četrdeset i pet posto od ukupnog ulaganja u proizvodni pogon sufinancirano je sredstvima Europske unije kroz projekt ,,Jačanje konkurentnosti poduzeća ulaganjima u digitalnu i zelenu tranziciju", objasnio je Ribić.

Comcross Croatia trenutačno zapošljava oko 50 ljudi. Svoje su usluge najčešće izvozili u Njemačku, no sada se, kako je pojasnio Ribić, vraćaju na hrvatsko tržište želeći ostvariti brojku od 120 zaposlenih koliko su imali prije pandemijske krize.

"Ovaj pogon je jedinstven u Hrvatskoj i plan nam je zaposliti novih 20-ak inženjera i tehnički obrazovane ljude te spriječiti njihov odlazak u inozemstvo. Grad Osijek je od prvog dana bio snažna podrška u ovoj investiciji te je sufinancirao zemljište na kojem se danas nalazimo i komunalnu naknadu. U ovom proizvodnom pogonu radit će se proizvodnja elektrokomunikacijskih ormara na jedinstven način prema parametrima industrije 4.0.", dodao je Ribić.

Osječki gradonačelnik Ivan Radić istaknuo je kako je tvrtka Comcross jedan od prvih stanara Industrijske zone u Nemetinu i dobar primjer onoga što Grad Osijek nudi investitorima u ovoj zoni.

"Tvrtka Comcross je izgradila svoj objekt prije isteka roka od 24 mjeseca te time iskoristila sve povlastice zone. Siguran sam da im je to bio vjetar u leđa. Veseli me činjenica da će zaposliti novih 20-ak zaposlenika. Bitno nam je svako radno mjesto, bio to mali, veliki ili srednji poduzetnik", poručio je gradonačelnik Radić.

Podsjetio je kako je Grad Osijek malim i srednjim poduzetnicima ove godine osigurao 4,5 milijuna kuna potpora, te oslobodio investitore obveze plaćanja komunalnog doprinosa kod građenja gospodarskih objekata.

"Naša industrijska zona u Nemetinu, površinom većom od 100 hektara, spada u veće zone. Po komunalnoj opremljenosti, dobroj prometnoj povezanosti, ali i olakšicama za investitore jedna je od najprivlačnijih u Hrvatskoj. U prvoj fazi ugovoreno je svih 25 parcela sa 16 investitora. Koliko je zona privlačna govori i da smo u veljači ove godine raspisali natječaj za drugu fazu i već sada je ugovoreno devet od 11 parcela. Nastavit ćemo i dalje tako raditi te stvarati preduvjete za otvaranje novih radnih mjesta", kazao je gradonačelnik Radić.

Josip Miletić, zamjenik osječko-baranjskog župana, čestitao je na izgradnji objekta poručivši da će oplemeniti Industrijsku zonu Nemetin, ali i generirati nova radna mjesta.

Osječki gradonačelnik naglasio je i kako je, prema podatcima Fine, u Osijeku zabilježen porast broja poduzetnika, broja zaposlenih, prihoda, dobiti i prosječne plaće.

"Po ostvarenoj neto dobiti Osijek je na visokom trećem mjestu u Hrvatskoj. Grad Osijek ne može otvarati radna mjesta, ali može stvarati preduvjete i pozitivno gospodarsko ozračje", zaključio je gradonačelnik Radić.


Izdvojeno

Reci što misliš!