Vijesti / Osijek

priopćenje hvidre

Ratni vojni invalidi grada Osijeka protiv izgradnje Islamskog centra u ovakvom obliku

Ratni vojni invalidi grada Osijeka protiv izgradnje Islamskog centra u ovakvom obliku
Društvo arhitekata/Projekt Islamskog centra Osijek

"Polaganje kamena temeljca je izazvalo čuđenje većine građana grada Osijeka ovakvim idejnim projektom prikazanim u medijima (minaret), te smatramo da je prošlo "ispod radara" bez bilo kakve rasprave o Islamskom centru u Osijeku i njegovom idejnom rješenju", poručuju članovi Hvidre

Osječka HVIDR-a poslala je javno priopćenje lokalnim vlastima i medijima u Osijeku povodom izgradnje Islamskog centra u gradu Osijeku.

Kako kažu, ratni vojni invalidi grada Osijeka nisu protiv izgradnje bogomolje pripadnicima islamske vjeroispovijesti u gradu Osijeku, ali im smeta izgradnja minareta u visini od 25 metara, kako je prezentirano u medijima.

desetljetni san muslimanske zajednice Kreće gradnja islamskog centra u Osijeku, a pomoći će ju i arapske zemlje

"Prije 15-ak godina je došla zamolba u Gradsku četvrt Jug II za izgradnju džamije kod muslimanskog groblja (Bikara), gdje je donesen dogovor članova GČ Jug II o izgradnji bogomolje bez minareta i poziva na molitvu i takav je prijedlog prihvaćen na zadovoljstvo i razumijevanje obje strane i otišao u daljnju proceduru.

Obzirom da postoji dokument koji je potpisao bivši gradonačelnik gospodin Ivan Vrkić (2014) za izgradnju Islamskog centra, a nepoznato u kojem obliku, HVIDR-a Osijek 91 je protiv izgradnje Islamskog centra kao prikazanog projekta s minaretom.

Polaganje kamena temeljca je izazvalo čuđenje većine građana grada Osijeka ovakvim idejnim projektom prikazanim u medijima (minaret), te smatramo da je prošlo "ispod radara" bez bilo kakve rasprave o Islamskom centru u Osijeku i njegovom idejnom rješenju", poručuju članovi HVIDR-e.

Još ističu kako je u Rijeci, prilikom izgradnje tamošnjeg Islamskog centra, bila dugogodišnja javna rasprava i da se tako našlo obostrano zadovoljstvo za izgradnju.

"HVIDR-a Osijek 91 ne želi dizati tenzije, zbog međureligijske suradnje (nemali broj članova  HVIDR-a Osijek 91 je islamske vjeroispovijesti) i sudjelovali smo zajedno u Domovinskom ratu, te želimo dogovor o ovom bitnom pitanju i donošenje najbolje odluke na obostrano zadovoljstvo svih gađana Osijeka i Bošnjačke zajednice", zaključuju ratni vojni invalidi svoje priopćenje.


Izdvojeno

Reci što misliš!