Vijesti / Osijek

puno nepoznanica

U Osijeku napad na učenika, Facebookom i Viberom se šire poruke upozorenja

U Osijeku napad na učenika, Facebookom i Viberom se šire poruke upozorenja
Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Tijekom današnjeg dana putem društvenih mreža proširila se vijest o napadu na učenika

Učenik Tehničke škole i prirodoslovne gimnazije Ruđera Boškovića doživio je tijekom jučerašnjeg dana napad trojice mladića, a društvenim mrežama nakon toga počele su širiti brojne poruke upozorenja. Događaj je za Jutarnji list potvrdila i sama ravnateljica škole. Nakon tog incidenta u poruka koje se šire spominju se i drugi slični događaji, ali oni za sad nisu potvrđeni.

"Točno je da je naš učenik napadnut nedaleko od škole, ali prema informacijama koje imamo taj napad nema veze sa školom niti sa samim učenikom, odnosno nije napadnut iz nekog posebnog razloga, nego baš iz čista mira. U kontaktu smo s njegovom obitelji, učenik se sada bolje osjeća, nije pretrpio teže ozljede i uskoro će se vratiti u redovnu nastavu", rekla Nada Pitinac, ravnateljica škole.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako nam je potvrdilo i nekoliko nastavnika i roditelja, događaj su im potvrdili i iz policije kojoj smo i mi uputili upit, ali odgovor još nismo zaprimili.

Nastavnici su pak odmah putem raznih grupa poslali poruke upozorenja učenicima kako se preporučuje kretanje u skupinama.

"Dragi učenici, molim vas na oprez pri dolasku i odlasku iz škole. U Osijeku se na nekoliko mjesta dogodio incident u kojem su neki učenici/učenice bili fizički napadnuti  od strane nepoznatih počinitelja. Molim vas da po dvoje/troje ili u većoj skupini dolazite u školu i odlazite iz škole", stoji u jednoj od poruka.

Policija će zasigurno podići stupanj pripravnosti i na područjima oko škola dodatno obratiti pozornost, a svakako je preporuka svima da dodatno pripaze.


Izdvojeno

Reci što misliš!