Vijesti / Osijek

pozitivni primjeri

Mladi s područja OBŽ obišli najvažnije EU projekte na području županije

Mladi s područja OBŽ obišli najvažnije EU projekte na području županije

Uspješne priče koje su obišli definitivno su pozitivan primjer korištenja EU sredstava

Savjet mladih Osječko-baranjske županije u suradnji s EDIC Centrom Osijek organizirao je još jedan projekt - "Putevima EU projekata".

Nastavno na nedavno održanu njihovu edukaciju u području “Osnove pripreme i provedbe EU projekata” i teorijski dio organiziran je praktični dio i obilazak nekih od realiziranih projekata u #OBŽ! 

"Uspješne priče koje smo obišli definitivno su pozitivan primjer korištenja EU sredstava. Cilj obilaska je upoznavanje s pojedinim EU projektima te njihovim utjecajem i doprinosom razvoju lokalne zajednice u Osječko-baranjskoj županiji. Interes mladih za EU projekte je velik, kako je 2022. godina Europska godina mladih a 2023. Europska godina vještina nužno je mladima pružiti nova znanja", kažu iz Savjeta mladih OBŽ.

Organiziran je obilazak EU projekata na relaciji Antunovac-Osijek-Valpovo-Belišće i to Regionalni distribucijski centar za voće i povrće, Poduzetnički inkubator i akcelerator Antunovac, Zgrada 1. Gospodarskog centra u Osijeku, Projekt Kulturna baština Matije Petra Katančića, Projekt „Učim, radim, pomažem Slavoniji III.“, „List do lista, industrijska baština Belišća“.
 


Izdvojeno

Reci što misliš!