Vijesti / Osijek

10 letova tjedno

Osijek od danas ponovno zračnim linijama povezan sa Zagrebom i morskim destinacijama

Osijek od danas ponovno zračnim linijama povezan sa Zagrebom i morskim destinacijama
Grad Osijek

Za Zagreb će se letjeti tri puta tjedno – ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom, dok će za ostale gradove letjeti dva puta tjedno

Promotivnim letom Zračne luke Osijek i zrakoplovne tvrtke Trade Air u četvrtak je u Osijeku službeno obilježen početak novog četverogodišnjeg razdoblja PSO (Public Service Obligation) letova. Grad Osijek time postaje zračnim linijama povezan sa Zagrebom, Splitom, Rijekom, Zadrom, Pulom i Dubrovnikom.

Zadovoljstvo uspostavljenim letovima izrazio je osječki gradonačelnik Ivan Radić i najavio nova ulaganja u Zračnu luku Osijek.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Osobno sam se u Saboru založio za 50 milijuna kuna ulaganja u Zračnu luku u naredne dvije godine. Siguran sam da će nova ulaganja u zračnu luku uz PSO letove i pametno upravljanje privući sve veći broj turista", poručio je gradonačelnik Radić. Podsjetio je kako je Osijek u rujnu ove godine postigao 30 posto više noćenja u odnosu na rujan pretpandemijske i rekordne 2019. godine te dodao kako će Grad nastaviti sufinancirati osječku zračnu luku.

Josip Miletić, zamjenik župana Osječko-baranjske županije, istaknuo je važnost linija unutar Hrvatske napomenuvši kako će Zračna luka Osijek time dobiti novu vidljivost, a putovanja avionom postati uobičajena.

"Dobro vodstvo pokazalo je da u narednom razdoblju možemo očekivati još već uspjehe. Dajemo podršku jer je ovo od strateške važnosti za našu županiju",kazao je zamjenik Miletić.

Petra Koletić iz Trade Aira objasnila je kako je riječ o 10 letova tjedno tijekom zimskog i 11 letova tijekom ljetnoga razdoblja.

"Za Zagreb će se letjeti tri puta tjedno – ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom, dok će za ostale gradove letjeti dva puta tjedno", dodala je Kolarić.

Osim nove suradnje i letova, osječka zračna luka danas je predstavila i novi vizualni identitet, koji, prema riječima direktora Ivana Kosa, pokazuje repozicioniranje u modernu, dinamičnu i pristupačnu zračnu luku za domaće i strane putnike.

"S vjetrom u leđa lokalne i nacionalne vlasti želimo zaokružiti priču strateških promjena i biti prepoznatljivi. Naš logo je znak i simbol slova ”O” kao Osijek i Osječko-baranjska županija, uz pogled na zlatna polja presječena pistom i pogledom iz zrakoplova. Želimo da naši turisti što češće gledaju tu sliku", zaključio je Kos.


Izdvojeno

Reci što misliš!