Vijesti / Osijek

Ulica Vjekoslava Hengla

Radić obišao novoobnovljenu ulicu u Tenji i najavio nove kapitalne investicije za taj Mjesni odbor

Radić obišao novoobnovljenu ulicu u Tenji i najavio nove kapitalne investicije za taj Mjesni odbor
Grad Osijek

"Ove godine za prioritete u Tenji izdvojili smo 33 posto više sredstava u odnosu na 2021.", poručio je gradonačelnik Radi

Nakon sanacije kolnika i nogostupa u Osječkoj ulici i Ulici sv. Ane u Tenji, obnovljena je Ulica Vjekoslava Hengla. Osječki gradonačelnik Ivan Radić u utorak je obišao završene radove i poručio kako Grad Osijek vodi računa o ravnomjernom razvoju svih svojih gradskih četvrti i mjesnih odbora.

Gradonačelnik je izvijestio kako je riječ o radovima na popravku sjevernog nogostupa u dužini od oko 450 metara, na uređenju bankina duž ulice, te na izgradnji osam bočnih parkirališta. Također su izvedeni radovi na proširenju priključka Ulice Vjekoslava Hengla u Ulicu sv. Ane, u sklopu kojih je i asfaltirano oko 70 metara ceste.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Ukupna vrijednost radova je 865.000 kuna. Izvela ih je gradska tvrtka Unikom, kojoj ovom prilikom zahvaljujem. Ove godine za prioritete u Tenji izdvojili smo 33 posto više sredstava u odnosu na 2021.", poručio je gradonačelnik Radić i najavio nove, kapitalne investicije.

"Na Nacionalni plan oporavka i otpornosti prijavili smo izgradnju novog vrtića u Tenji za 104 djece i nadamo se pozitivnim odgovoru. Potreba za vrtićem postoji jer ovdje dolazi sve veći broj mladih obitelji. Na NPOO planiramo prijaviti i dogradnju Osnovne škola Tenja, kako bi sva djeca mogla u jednosmjensku nastavu. U ovome trenutku 11 od 20 škola ima jednosmjensku nastavu", rekao je gradonačelnik Radić, dodajući da se ulaže i tenjski sport.

FOTO: Grad Osijek

"Radovi na sportskom kompleksu NK Slavonac, vrijedni 1,7 milijuna kuna, teku planiranom dinamikom, a bit će u cijelosti gotovi do iduće godine. U suradnji s Hrvatskim vodama pokrećemo i idejno rješenje Adice, izletišta ovdje u Tenji. Radimo na mnogobrojnim projektima, mnoge smo već realizirali, a brojni su i pred nama", kazao je Radić.

Josip Mihaljević, gradski vijećnik s područja Tenje, izrazio je zadovoljstvo izvedenim radovima, ističući dobru suradnju s Gradom Osijekom.

"Drago mi je da smo riješili ovaj dugogodišnji problem u samom centru Tenje. Parkirna mjesta su dobrodošla zbog puno gospodarskih subjekata. Moram reći kako je suradnja s Gradom na vrhunskom nivou, a dokaz je ovaj projekt kojeg je Mjesni odbor predložio a Grad popratio sa svojim sredstvima i doprinio da se investicija dovrši. Što se tiče svlačionica NK Slavonac, od rata nije ništa mijenjano, a u Školi mladeži imamo preko 117 djece. Nadam se da se ova druga faza privodi kraju i da će sve biti gotovo do kraja iduće godine. Možda će to potaknuti i drugu djecu da se počnu baviti sportom", zaključio je Mihaljević, zahvalivši gradonačelniku Radiću na suradnji.


Izdvojeno

Reci što misliš!