Vijesti / Osijek

‘Učenje na otvorenom’

Dječji vrtić Osijek dobitnik Europske nagrade za inovativno poučavanje

Dječji vrtić Osijek dobitnik Europske nagrade za inovativno poučavanje

Europska nagrada za inovativno poučavanje – EITA nagrađuje dobre prakse u okviru programa Erasmus + kako bi se odalo priznanje ustanovama koje su dale izniman doprinos struci

Ovogodišnji hrvatski dobitnici nagrade EITA koja pridonosi isticanju vrijednosti europske suradnje u području odgoja i obrazovanja je i ustanova Dječji vrtić Osijek uz Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac i Hrvatsko društvo likovnih umjetnika, a svoje su nagrade zaslužili zbog inovativnih metoda poučavanja kojima su unaprijedili rad svojih ustanova kroz provođenje Erasmus + projekata.

Dječji vrtić Osijek nagradu je osvojio za dvogodišnji projekt ‘Učenja na otvorenom’ u koji je bilo uključeno preko 200 djece. Cilj projekta bio je poticanje boravka na otvorenom pod svim vremenskim uvjetima, osmišljavanje raznovrsnih aktivnosti u prirodi te poticanje iskustvenog učenja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kroz projekt djeca su ojačala kompetencije iz prirodoslovlja, socijalne kompetencija, razvijali su motoričke sposobnosti, jačali imunitet. Odgojiteljice su kroz projekt uvele inovacije u svoj odgojno obrazovni rad, unaprijedile su svoje stručne i profesionalne kompetencije. Posebno su ponosni na izdavanje priručnika ‘Učenje na otvorenom’ u kojem su sabrane aktivnosti koje su odgojiteljice provodile tijekom projekta kao i aktivnosti naučene na stručnim usavršavanjima.

"Europska nagrada za inovativno poučavanje potvrda nam je da smo zaista odradili kvalitetan projekt za dobrobit djece, djelatnika te ustanove u cjelini. To nam je i vjetar u leđa za daljnji rad na tom području", kažu u Dječjim vrtića Osijek.


Izdvojeno

Reci što misliš!